Thuiskomen

Ruim twee jaar geleden ben ik verhuisd van Amsterdam naar Den Haag. Dat is best even omschakelen, twee verschillende steden die best wel heel anders zijn in energie. Maar ik kan je zeggen dat ik meteen het gevoel had dat ik helemaal thuis was in den Haag.

Misschien heeft dat te maken met de zee en het strand die zo dichtbij zijn. Als kind heb ik veel gereisd met mijn hippie ouders en hebben wij een half jaar in een camper doorgebracht in Marokko toen ik zes jaar oud was. Ik sleet mijn dagen op het strand en speelde met krabbetjes, schelpjes en torretjes en ik voelde mij volledig een met mijn omgeving. Een gevoel van afgescheidenheid bestond nog niet, het was misschien wel de meest zorgeloze en gelukkigste tijd van mijn leven.

En dat gevoel kwam zomaar ineens terug toen wij neerstreken in ons huis dichtbij het strand in den Haag. Ik breng mijn tijd graag door op het strand en prijs mijzelf heel gelukkig dat ik het strand als werkplek mag beschouwen.

Een nog sterker gevoel van thuiskomen ervoer ik twee jaar geleden toen ik mij had ingeschreven voor het Pure Voice kort van Dymphi Peeters. Dit was een koor waarbij werd geïmproviseerd, zonder vastomlijnde afspraken of aanwijzingen. En hier ging een heel nieuwe wereld voor mij open.

Ik ben conservatorium opgeleid saxofoon maar was altijd zoekende naar de muziekstijl die het beste bij mij paste. En eigenlijk wilde ik stiekem ook veel liever zingen dan saxofoon spelen. Omdat ik geen voldoening meer haalde uit het saxofoon spelen ben ik op een gegeven moment gestopt met spelen en ben ik mijn yogapad gevolgd.

Wat er tijdens de Pure Voice bijeenkomsten gebeurde was magisch. Ik kon mijn muzikale skills gebruiken, maar kreeg alle vrijheid en ruimte om met mijn stem klank te geven aan alles wat binnen in mij leefde. Bevrijdend, maar net even anders dan stembevrijding, omdat je ook in verbinding was met de andere en harmonie en samenklank ook een rol speelden. Het goede van beide in een dus.

Wat was ik teleurgesteld dat Dymphi stopte met het koor nadat ik pas twee sessies had meegedaan! Maar na twee jaar begon het bij mij te kriebelen en heb ik contact met haar gezocht: of ze mij zangles wilde geven. En zo begon ons nieuwe avontuur. Tijdens onze sessies samen ontstond het idee voor een Singing Circle. Een avond waarbij iedereen wordt uitgenodigd zijn of haar stem te laten klinken, vanuit stilte, of met begeleiding van de Kora of harmonium. De eerstvolgende is op donderdag 22 juni, de laatste voor de zomer, maar vanaf september pakken we het weer driewekelijks op.

Zingen is heerlijk en voor mij is een ding duidelijk: ik wil weer meer muziek in mijn leven.
Daarom ga ik in september ook starten met de zwanglessen, een zwangerschapscursus met meerstemmige popmuziek en ontspanningsoefeningen.
Maar daarover in de volgende blog meer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *