Goed geaard met Balance

Heb jij dat nou ook dat je vaak heen en weer geslingerd wordt tussen tegenstrijdige gedachtes en gevoelens? Dat je het ene moment een gevoel van vertrouwen ervaart en het volgende moment wordt beheerst door gevoelens van onrust, niet weten en misschien zelfs paniek? Dat je zo een sterke dualiteit ervaart binnen in je zelf dat je er soms helemaal gek van wordt?

Ik heb hier al jarenlang ‘last’ van. Een gevoel van onrust dat maar niet lijkt over te gaan. Het kost mij vaak veel moeite om mijn focus gedurende langere tijd bij een ding te houden. Als ik langere tijd met een project bezig ben wordt het saai en raak ik verveeld en laat ik mij graag afleiden door allerlei omstandigheden.

Inmiddels begrijp ik steeds beter van mijzelf hoe ik in elkaar steek. En ik heb geleerd dat het OK is om de energie te volgen die op een zeker moment voor mij goed voelt. Dat het juist heel belangrijk is om in het moment te blijven en energie te volgen die licht voelt, om dingen die zwaar voelen los te laten want alleen op die manier blijf ik dicht bij mijzelf.  Ik heb ook geleerd dat alles wat ik aan negativiteit ervaar om mij heen, binnen in mijzelf geheeld kan worden. Immers, mijn omgeving is slechts een spiegel van mij. Iets wat zich buiten mij afspeelt en een bepaalde emotie oproept triggert een oude pijn, iets van vroeger, uit mijn eigen leven, of misschien wel van een van mijn ouders overgenomen of zelfs van vorige generaties. In de loop der jaren heb ik allerlei opleidingen en coaching gevolgd waardoor ik inmiddels een grote toolbox heb waaruit ik kan  putten. Tegenwoordig als ik mij weer eens boos, onmachtig, onzeker of verdrietig voel weet ik de emotie te doorvoelen en te helen. Hierdoor lukt het mij gelukkig steeds beter om een gevoel van balans en innerlijke rust te ervaren.

In balans zijn, in evenwicht zijn, dat is voortdurend mijn uitdaging. Balance is ook de naam van een heerlijke olie, die ik gebruik ter ondersteuning van mijn dagelijkse bewustzijnsontwikkeling. Sinds enige tijd begin ik echt de werking van deze olie te ervaren en wordt ik mij meer en meer bewust van de kracht van deze olie. Deze grondende, aardende samenstelling is voornamelijk een combinatie van olien van bomen en van wortels. Bomen leven in het huidige moment en hebben geen haast. Ze zijn stabiel en helpen je om weer met je eigen wortels in verbinding te komen. Ze versterken de binding met je onderlichaam en de aarde en deze verbinding is vooral belangrijk als je bovenlichaam overactief is (geweest) met veel nadenken, praten of zelfs spirituele activiteiten.

Ik gebruik de olie dagelijks, het is onderdeel geworden van mijn ochtendritueel, waarbij ik heel bewust de tijd neem om mijn lichaam te voelen en met beide benen op aarde te dag te beginnen. Ik verdeel een druppel onder iedere voetzool en maak daarbij gebruik van de volgende affirmatie: “ik sta met beide voeten in de aarde en ben aanwezig in het huidige moment” en visualiseer daarbij een prachtige boom met lange, diepe wortels. Het is voor mij een krachtige tool geworden om mijn focus te houden. Balance helpt namelijk om in het hier en nu te blijven, in het huidige moment, bij het uitwerken van een specifiek plan of idee totdat het belichaamd is.

Ik begrijp nu ook heel goed waarom deze samenstelling veel gebruikt wordt tijdens de zwangerschap en bevallingen. De olie wordt vaak al vroeg tijdens de zwangerschap ingezet, op dezelfde manier als ik hierboven beschreef. Inhaleren middels een druppel in de handen of verstuiven in de diffuser is ook een fijne manier om de olie haar werk te laten doen.

Tijdens de bevalling kan de olie ook een grote steun zijn. Want zij helpt immers om gefocussed te blijven op een bepaald doel, totdat het is geactualiseerd in de fysieke wereld. En als er één ding van belang is tijdens een bevalling dan is het wel de focus van de aanstaande moeder, niet alleen op de ademhaling, maar ook op de transformatie die zich binnen in haar afspeelt. Het is van groot belang dat zij de aandacht bij zichzelf houdt en in het huidige moment blijft. Wanneer ze daarvan is afgeleid kan een flesje Balance onder de neus haar terugbrengen naar het hier en nu. Zeker als zij tijdens de zwangerschap al met de affirmaties heeft gewerkt en haar geest de geur zal herkennen kan zij er veel baat bij hebben.

Wil je meer weten over deze en andere 100% zuivere en veilige essentiële oliën? Neem dan contact met mij op, ik vertel je er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *