Die ene wens

Ken je dat gevoel, dat je je zo licht voelt als een veertje en dat je bruist van de energie? Dat je hele lijf tintelt en vanbinnen glimlacht? Dat je je één voelt met alles wat er is en je volledig afgestemd bent met je omgeving??

Ik begin iedere dag met een afstem oefening om in verbinding te komen met mijn hogere bewustzijn, om de energie van de dag die voor mij ligt neer te zetten. Vanmorgen ging de oefening over ‘die ene wens’. In de audio van Josje Feller ging het over het verhaal van Aladdin en de wonderlamp. En de wonderlamp liet niet drie wensen uitkomen maar slecht een enkele wens.  Wat was mijn ene wens??

Mijn gevoel nam mij direct mee terug naar het prachtige eiland Menorca waar ik de afgelopen week was met mijn hartsvriendin.
Dat heerlijke eiland met de ruige zee aan de zuidkust maar o zo liefijke zee en stille strandjes aan de noordkust. Met haar weelderige bloemengeur en wisselende weersomstandigheden. Met een altijd aanwezige tinteling in de lucht die het voor ons zo eenvoudig maakte om ons licht te voelen. In onze huurauto reden we van de ene kant van het eiland naar de andere om telkens weer de energie van het eiland op te snuiven en intens tot ons te nemen. Om ons te verbinden met de voedende energie van de  aarde. Een beetje yoga hier, een beetje mediteren daar… Ondertussen filosoferend over het leven, over onze eigen verlangens en over onze toekomst. Omdat er bovendien geen kosten waren voor de acommodatie waar wij verbleven was er genoeg te besteden aan lekker eten. De beste restaurants hebben we bezocht om ons te laven aan de de heerlijkste lokale gerechten, alles even smaakvol en liefdevol bereid. Wat een geluk, wat een zaligheid. Zo wilden we altijd wel leven.

Dat is wat we doorgaans vakantie noemen. Maar hoe fijn zou het zijn om altijd te kunnen leven met een ‘vakantiegevoel’? Hebben we niet allemaal de wens het ‘vakantiegevoel’ zo lang mogelijk vast te houden als we eenmaal weer thuis zijn? En dat is waar ik terugkom op die ene wens. Want heel diep in mij is er het verlangen om mij ALTIJD zo licht en zo vrij te voelen, waar en met wie ik mij ook bevind. Mijn ene wens is om ALTIJD die trilling te ervaren, een hogere frequentie die dat gevoel van lichtheid geeft. En gisteren op het strand bij Pier32 had ik daar een leuk gesprek over. Het ging erover dat het zo gemakkelijk is om op een eiland als Menorca die energie en die lichtheid te voelen. Maar we kwamen allemaal tot de conclusie dat die lichtheid altijd BINNEN IN ONSZELF aanwezig is.

Maar er is altijd zoveel ruis, zoveel afleiding. Om bij die lichtheid te kunnen komen is het voor mij noodzakelijk om telkens weer naar binnen te gaan. Om bij mijzelf te ontdekken hoe ik nog meer kan leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. EN hoe ik mij kan ontdoen van vastzittende energie! Die vastzittende energie is er in veel verschillende vormen. Bezittingen, spullen, zijn zo’n vorm van vaste energie. En daar heb ik een leuk boekje over gelezen tijdens de vakantie, over het zogenaamde ontspullen. Hoe meer spullen je hebt hoe meer energie het kost om het af te stoffen, te onderhouden, te repareren etc… Ja, duh!

Er is heel veel vastzittende energie in mijn huis, tijd voor actie dus. Ik ga door mijn huis en kijk naar mijn bezittingen. Voelt het licht of voelt het zwaar? En als het zwaar voelt gaat het onherroepelijk in een doos om volgende week verkocht te kunnen worden met Koningsdag… Weg met al die spullen die ik in geen tijden heb aangeraakt, gebruikt of die ik geen blik waardig heb gegund… Opdat ze een nieuw leven kunnen gaan leiden en de energie in mijn huis weer beter kan gaan stromen. En mijn huis gemakkelijker schoon te maken en rustiger is, opdat het een weerspiegeling zal zijn van mijn innerlijke rust en schoonheid 🙂 En er meer tijd en energie over is om al het andere de liefde en aandacht te geven die ik het wil geven.
Daaaaag spullen, hallo lichtheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *