Synchroniciteit: nieuwe lessen van YOGOYA in prachtige yogastudio Wake-Up

Ken je dat gevoel, dat je precies op het juiste moment op de juiste plek aanwezig bent​ of de juiste persoon ziet en spreekt? 
En dat dat iets in beweging zet waardoor je jezelf vragen stelt en er vervolgens direct op gereageerd wordt vanuit het universum? Synchroniciteit heet dat. En dat was precies wat er een aantal weken geleden gebeurde, voordat ik met Fleur Fretz van de Wake-Up yogastudio de eerste afspraak maakte over een eventuele samenwerking.  

Het ging als volgt: mijn dochter volgt sinds kort kinderyoga lessen bij YoYoga (what’s in a name ;))​ met Monique Baas. Deze lessen worden gegeven in de prachtige Sunshine yogastudio van Jacqui Howles. Vier jaar geleden heb ik daar ook een tijdje yogalessen gegeven, maar het bleek lastig om, nieuw in Den Haag​, de lessen goed te vullen en ik ben daar toen weer mee gestopt​. Het strand werd vervolgens mijn nieuwe plek voor de hatha yoga, naast het Haagsch Geboortehuys voor de zwangerschapsyoga lessen en geboortecursussen. 

In die beginperiode in den Haag volgde ik ook de kinderyoga opleiding bij Fleur Fretz van Fiore Osmose yoga en daar ken ik Monique van. Wij waren dus onlangs op een zaterdagmiddag herinneringen aan het ophalen aan de bijzondere tijd van de kinderyoga opleiding bij de Fiore Osmose yogastudio om de hoek. Ik loop vervolgens de deur uit om in de gezellige Piet-Heinstraat een boodschap te doen en een koffietje te gaan drinken. En hee, wat toevallig, in het voorbijgaan zie ik in de verte Fleur, we hadden het net over haar! Onze blikken ontmoetten elkaar, maar Fleur leek ietwat gehaast en we groetten elkaar kort zonder een gesprekje aan te knopen. Ik mijmerde nog wat door over mijn begintijd in den Haag en dacht nog bij mijzelf hoe leuk zou het zijn om in deze fijne buurt weer in een mooie yogastudio les te geven.

Diezelfde dag stond er een bericht op Facebook over het vijfjarig jubileum van de inmiddels zeer succesvolle Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Jeetje, was dat alweer vijf jaar geleden, dat ik met Johan Noorloos binnen in de kale bouwval stond en dat hij mij zijn droom vertelde. Zijn droom van het realiseren van een grote ‘huiskamer’ waar iedereen zich welkom voelt om yoga te komen volgen! Wat was het bijzonder om dat destijds van dichtbij mee te mogen maken en daar onderdeel van te zijn, als vriendin en als docent. Ik realiseerde mij tevens hoe ik dit nu eigenlijk mis, om als yogadocent deel uit te maken van een team met een community. In Amsterdam had ik ook mijn eigen studio Vliegenbos, samen met een aantal heel fijne mensen waar we gezamenlijk de ruimte vulden met muziek- en yoga activiteiten.

Ineens werd mijn verlangen heel helder en ik plaatste een oproepje op Facebook. Een oproepje waarin ik te kennen gaf heel blij te zijn met mijn huidige plek bij het Haagsch Geboortehuys, maar dat er ook ruimte is voor een nieuwe plek. Een bestaande yoga studio waarbij ik mij kan aansluiten en mijn eigen authentieke manier van lesgeven kan uitvoeren. Zodat ik naast de zwangerschapsyoga lessen ook weer een ‘gewone’ hatha yogales kan aanbieden. Dus, de vraag was, welke plek zou dat worden? En wie reageerde er als eerste op mijn oproepje? Wie zag dit bericht precies op het juiste moment voorbij komen? Je raadt het al, het was Fleur Fretz. Zij reageerde met een heel leuk bericht waarin zij mij uitnodigde om eens te komen praten over een mogelijke samenwerking in de yogastudio Wake-Up. Wake-Up is de nieuwe naam van de toenmalige Fiore Osmose yogastudio (Fleur geeft nog wel haar eigen lessen onder laatstgenoemde naam). Een centrum voor yoga, meditatie en levenskunst die bekend staat om het ‘huiskamer gevoel’. 

Inmiddels zijn alle afspraken rond en ben ik superblij dat dat ik vanaf 10 januari wekelijks op donderdag twee lessen ga verzorgen bij Wake-Up: een hatha yoga les en een zwangerschapsyoga les. De hatha yoga les is voor iedereen toegankelijk, onder een voorwaarde: je moet wel vrouw zijn (sorry heren, in het strandseizoen zijn jullie weer welkom op het strand!). De zwangerschapsyogales is voor iedereen die zwanger is van 14-40 weken. De lessen staan al in de agenda dus reserveren is al mogelijk :). Wie weet tot snel in januari!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *