Innerlijke vreugde

Vanmorgen ben ik de dag weer begonnen met het trekken van een kaartje.
Ik doe dat tegenwoordig  steeds vaker om even bewust stil te staan bij miijn gedachtes en emoties. Want als ik een ding heb geleerd is het wel wat dat je gedachtes van invloed zijn op je emoties en dat je zodoende met je gedachtes je emoties kunt beïnvloeden.

Slechts één woord kan genoeg zijn om de toon te zetten voor de dag.
Ik gebruik daarvoor een simpel kaartendeck dat ik eens heb ontvangen bij de Happinez.
Het deck bestaat uit 52 kaartjes, met voor iedere week van het jaar een kaartje en op ieder kaartje staat een deugd vermeld.
Een deugd is een kwaliteit die ieder mens in meer of mindere mate in zich heeft. Deugden zijn positief en worden ook gezien als een kwaliteit van de ziel en als eigenschap van God.

En of je nu wel of niet gelooft in een God, de Bron, het Universum, of iets anders dat staat voor de verbinding met een groter geheel, we weten allemaal dat een positieve mindset kan bijdragen aan je algehele welzijn.
Want alles wat je aandacht geeft groeit en dat is de reden waarom ik mij zo graag richt op het versterken van positieve gedachtes.

Ik trok vandaag het kaartje ‘vreugde’.

Slechts één woord was er nodig om de energie in gang te zetten.
Want wat is vreugde?

“Vreugde is vervuld zijn van geluk, vrede, liefde en welzijn” is de omschrijving in Het Grote Deugdenboek voor ouders en kinderen van Linda Kavelin Popov. Het Deugdenboek gebruikt ook 52 deugden. Veel dezelfde deugden die ook voorkomen in mijn kaartendeck, maar ook weer andere, want we onderscheiden namelijk wel meer dan 300 deugden.

Dat gevoel van vreugde zoals hierboven beschreven daar ontbrak het mij wel een beetje aan de afgelopen dagen, kan ik je verklappen. Met name vanwege conflicten in mijn relatie, over de opvoeding van onze dochter en over andere zaken. Het hield mij behoorlijk bezig en dat hebben we allemaal wel eens. Maar hoe fijn is het dan om te merken dat ik zelf de enige verantwoordelijke ben voor het ervaren van vreugde binnen in mijzelf. Want, door bewust bij vreugde stil te staan en erover te lezen kwam er weer een gevoel van blijdschap en vreugde in mij op. “Vreugde is namelijk anders dan plezier. Plezier is een gevolg van iets dat zich buiten ons afspeelt, je geniet ergens van. Vreugde ervaren is een gevolg van iets wat zich in jou afspeelt”, stond er geschreven in het boek.

“er is altijd vreugde in jou – wat zich ook in de buitenwereld afspeelt. je kunt gebruik maken van deze innerlijke vreugde bij alles wat je doet. Je kunt je huishoudelijke klusjes of je huiswerk met vreugde doen. je kunt zelfs met vreugde werk doen dat je eigenlijk saai of vervelend vindt. Als je je naar binnen richt en vreugde vindt, kun je er een vreugdevol karwei van maken. Het besef van onze innerlijke vreugde kan ons door een moeilijke periode heen helpen –  zelfs als we bedroefd zijn”

Wat een fijne reminder.

Daarbij koos ik ook nog voor een heerlijke ondersteunende olie de Citrus Bliss in mij diffuser en het feest was compleet.

Ik was direct helemaal in de flow en kennelijk was dit precies wat nodig was op dit moment. Want vervolgens rolde er een nieuwe pagina voor mijn online training en deze blog uit. Hoe mooi kan het lopen. En dat allemaal door het trekken van één simpel kaartje in de ochtend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *