Mantras

De laatste jaren ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op het zingen van mantras. Een mantra is een zich herhalende tekst en het zingen van mantras kan een zeer heilzame werking hebben.
Het woord mantra komt uit het Sanskriet, een taal uit het oude India. Letterlijk betekent man: geest en tra: beheersing. Hiermee wordt bedoeld dat je met je gedachten onder andere invloed op je lichaam en emoties kunt uitoefenen.

Een mantra is een specifieke frequentie, trilling of geluid. Het kan zijn een woord, een zin of een gedicht met een positieve intentie. In het Westen heet dit vaak een affirmatie, een positieve bekrachtiging. Meestal zijn Mantra’s lang geleden door iemand intuïtief waargenomen en door de eeuwen heen herhaald. Mede hierdoor kunnen sommige mantra’s energetisch zijn versterkt.

Door de vibratie en door de intentie zet een mantra energie in beweging en kan het helpen om onder andere liefde, wijsheid en ontspanning te ervaren.

Thuis zing ik graag mantras waarbij ik mijzelf begeleid met de piano. Of gitaar. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan de opnames via Soundcloud.
Een mantra avond waarbij je mee kunt zingen zit in de planning. Hiervoor zoek ik nog een geschikte lokatie in den Haag. Het liefst een yogastudio met een piano. Voor mijn eerste mantra concert. Het wordt tijd om mijn dromen waar te maken. Droom je met mij mee? Stuur mij een berichtje als je ook enthousiast bent!