Online Basistraining Bevallen YOGOYA-academy

Heb je al een yogoya-academy account?
Klik dan hier om in te loggen: www.yogoya-academy.com

Aanmelden training

Ben jij zwanger en wil je graag je ademhaling leren controleren?
Heb je behoefte aan oefenmateriaal voor thuis?
Dan is deze online training geschikt voor jou.

Ik begeleid al jaren zwangere vrouwen in de voorbereiding op de geboorte van hun kindje. Ik geef wekelijkse lessen zwangerschapsyoga in het Haagsch Geboortehuys en Wake-Up yogastudio en samen met mijn collega Charlotte Simons van den Ende verzorg ik cursussen Natuurlijk Bevallen op verschillende locaties in den Haag en omstreken. Deelnemers aan de cursus Natuurlijk Bevallen, Natuurlijk bevallen PLUS en ook Mooi Bevallen VIP privé ontvangen gratis toegang tot de online training.

Het materiaal voor de training is in eerste instantie ontstaan als aanvulling op de cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de zwangerschapsyoga lessen. Ik heb het materiaal ontwikkeld omdat er veel vraag bleek te zijn naar oefeningen om thuis te doen. Mijn stem wordt vaak als zeer prettig ervaren, zo nu en dan krijg ik zelfs van een cursist de vraag of ze mij niet kunnen meenemen voor de nodige ontspanning tijdens de bevalling 😉 Vandaar dat ik ben begonnen met het opnemen van audio oefeningen, hetgeen uiteindelijk geresulteerd heeft in een complete online training om je voor te bereiden op de bevalling.

De Online Basistraining bevallen sluit naadloos aan op de wekelijkse zwangerschapsyoga lessen maar kan dus ook worden gebruikt als basis om beter te leren ontspannen en ademen, ook als je geen lessen volgt bij mij.

Aanmelden training

Want ontspannen en ademen, dat is waar het vooral over gaat tijdens de bevalling.
Doorademen, goed uitademen en goed ontspannen zodat je ruimte biedt aan je ademspier voor een maximale zuurstofinname. Misschien merk je nu dat je soms moeite hebt met ademen en ontspannen.

Hoe geef je jezelf wat je nodig hebt?

Stel dat je precies weet hoe je ontspannen naar je buik ademt en dat je ervaart dat er genoeg ruimte is rondom de baby om goed te kunnen blijven ademen, gedurende de hele bevalling.

En dat je precies weet wanneer je de verschillende ademtechnieken kunt inzetten tijdens verschillende fases van de bevalling, om tijdens ieder moment de weeën goed te kunnen opvangen. Wat zou dat doen met jouw zelfvertrouwen?

Waarom heb je nu soms moeite met ademen?

De baby neemt steeds meer ruimte in in de buik. Daardoor is er minder ruimte voor je ademspier om maximaal te kunnen aanspannen bij de inademing. Maar ook spierspanning in je lichaam zorgt ervoor dat je ademspier weerstand ondervindt.
Door te leren hoe je van binnen uit spierspanning loslaat geef je je ademspier meer ruimte waardoor je ook dieper gaat ademen.


Wat leer je met deze Online Basistraining Bevallen?

 • Je leert dieper te ontspannen
 • Je leert dieper te ademen
 • Je leert hoe je ademspier werkt en hoe je verschillende manieren van ademen kunt toepassen tijdens de verschillende fases van de bevalling
 • Je leert hoe je je bekkenbodemspieren kunt versoepelen en ontspannen
 • Je leert over de hormonen die een belangrijke rol spelen

 Wat heeft dat voor effect op bevalling en de periode ervoor en erna?

 • Je slaapt beter waardoor je meer uitgerust aan de bevalling begint
 • JIJ hebt straks de controle over je ademhaling in plaats van andersom. Hiermee voorkom je hyperventilatie tijdens de bevalling
 • Je gaat met meer vertrouwen je bevalling tegemoet waardoor je je gemakkelijker durft over te geven aan het proces
 • Je hebt een kleinere kans op schade aan je bekkenbodem, zodat je sneller herstelt na de bevalling
 • Een betere start voor jou en je kindje

Wil jij je meer verbonden voelen met je lichaam en je ademhaling en ben je bereid dagelijks thuis te oefenen voor een optimaal resultaat?
Dan is deze training geschikt voor jou.

 Dit is hoe het werkt:

 • Je krijgt een lidmaatschap voor 6 maanden
 • de training bevat 3 modules over de volgende onderwerpen: ademhaling, bekkenbodem en baarmoeder
 • iedere dag besteed je 15-25 min tijd aan de training
 • je begint bij de basis en van daaruit kun je verder uitbreiden in je eigen tempo
 • stap voor stap groeit je zelfvertrouwen
 • je begint zo vroeg mogelijk met de training, maar instappen in een latere fase van de zwangerschap is ook heel goed mogelijk


Ik ben erg blij met het online materiaal. Het is fijn om een houvast te hebben en wat dingen makkelijk weer te kunnen bekijken/oefenen.
Dat motiveert!   “


Start direct

Nadat je betaling is afgerond wordt je toegang verleend tot de Online Basistraining Bevallen. De training is volledig online zodat je na aanmelding direct kunt starten waar en wanneer je maar wilt.

Aanmelden trainingHeel erg fijn jouw stem!  “