Online Basistraining Bevallen YOGOYA-academy

Let op: om direct te kunnen starten met de training is het noodzakelijk dat je zelf registreert voor yogoya-academy. Klik op de onderstaande button en volg de procedure. Nadat de betaling is afgerond zie je in het scherm rechtsonder de button ‘naar YOGOYA’. Klik op deze button en je komt op de registratiepagina. Vul je gegevens in op de registratiepagina en je kunt direct aan de slag!

Aanmelden training

Ik ben erg blij met het online materiaal. Het is fijn om een houvast te hebben en wat dingen makkelijk weer te kunnen bekijken/oefenen.
Dat motiveert!  

Ben jij zwanger en wil je graag je ademhaling leren controleren?
Heb je behoefte aan oefenmateriaal voor thuis?
Dan is deze online training geschikt voor jou.

Ik begeleid al jaren zwangere vrouwen in de voorbereiding op de geboorte van hun kindje. Ik geef wekelijkse lessen zwangerschapsyoga in het Haagsch Geboortehuys en Studio Zinaaz en samen met arts integrale geneeskunde Charlotte Simons verzorg ik cursussen Natuurlijk Bevallen.

Het materiaal voor de training is in eerste instantie ontstaan als aanvulling op de cursussen ter voorbereiding op de bevalling en de zwangerschapsyoga lessen. Ik heb het materiaal ontwikkeld omdat er veel vraag bleek te zijn naar oefeningen om thuis te doen. Mijn stem wordt vaak als zeer prettig ervaren, zo nu en dan krijg ik zelfs van een cursist de vraag of ze mij niet kunnen meenemen voor de nodige ontspanning tijdens de bevalling 😉 Vandaar dat ik ben begonnen met het opnemen van audio oefeningen, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een complete online training om je voor te bereiden op de bevalling.

De Online Basistraining Bevallen sluit naadloos aan op de wekelijkse zwangerschapsyoga lessen maar kan dus ook worden gebruikt als basis om beter te leren ontspannen en ademen, ook als je geen lessen volgt bij mij.

Want ontspannen en ademen, dat is waar het vooral over gaat tijdens de bevalling. Doorademen, goed uitademen en goed ontspannen zodat je ruimte biedt aan je ademspier voor een maximale zuurstofinname. Misschien merk je nu al dat je soms moeite hebt met ademen en ontspannen.

Hoe geef je jezelf wat je nodig hebt?

Stel dat je precies weet hoe je ontspannen naar je buik ademt en dat je ervaart dat er genoeg ruimte is rondom de baby om goed te kunnen blijven ademen, gedurende de hele bevalling.

En dat je precies weet wanneer je de verschillende ademtechnieken kunt inzetten tijdens verschillende fases van de bevalling, om tijdens ieder moment de weeën goed te kunnen opvangen. Wat zou dat doen met jouw zelfvertrouwen?

Waarom heb je nu soms moeite met ademen?

De baby neemt steeds meer ruimte in in de buik. Daardoor is er minder ruimte voor je ademspier om maximaal te kunnen aanspannen bij de inademing. Maar ook spierspanning in je lichaam zorgt ervoor dat je ademspier weerstand ondervindt.
Door te leren hoe je van binnen uit spierspanning loslaat geef je je ademspier meer ruimte waardoor je ook dieper gaat ademen.

Ik heb al een paar keer op het strand, met uitzicht op zee naar de audio’s geluisterd :-). Bovendien zijn de ademhalingsoefeningen ook heel nuttig voor niet zwangeren (mijn partner gebruikt ze om zelf ook meer tot rust te komen in deze bewogen tijden).


Wat leer je met deze Online Basistraining Bevallen?

 • Je leert dieper te ontspannen
 • Je leert dieper te ademen
 • Je leert hoe je ademspier werkt en hoe je verschillende manieren van ademen kunt toepassen tijdens de verschillende fases van de bevalling
 • Je leert hoe je je bekkenbodemspieren kunt versoepelen en ontspannen
 • Je leert over de hormonen die een belangrijke rol spelen

 Wat heeft dat voor effect op bevalling en de periode ervoor en erna?

 • Je slaapt beter waardoor je meer uitgerust aan de bevalling begint
 • JIJ hebt straks de controle over je ademhaling in plaats van andersom. Hiermee voorkom je hyperventilatie tijdens de bevalling
 • Je gaat met meer vertrouwen je bevalling tegemoet waardoor je je gemakkelijker durft over te geven aan het proces
 • Je hebt een kleinere kans op schade aan je bekkenbodem, zodat je sneller herstelt na de bevalling
 • Een betere start voor jou en je kindje

Wil jij je meer verbonden voelen met je lichaam en je ademhaling en ben je bereid dagelijks thuis te oefenen voor een optimaal resultaat?
Dan is deze training geschikt voor jou.

 Dit is hoe het werkt:

 • Je krijgt een lidmaatschap voor 9 maanden
 • je begint bij de basis en van daaruit kun je verder uitbreiden in je eigen tempo
 • stap voor stap groeit je zelfvertrouwen
 • je begint zo vroeg mogelijk met de training, maar instappen in een latere fase van de zwangerschap is ook heel goed mogelijk

Start direct

Let op: om direct te kunnen starten met de training is het noodzakelijk dat je zelf registreert voor yogoya-academy. Klik op de onderstaande button en volg de procedure. Nadat de betaling is afgerond zie je in het scherm rechtsonder de button ‘naar YOGOYA’. Klik op deze button en je komt op de registratiepagina. Vul je gegevens in op de registratiepagina en je kunt direct aan de slag!

Aanmelden training

Heel erg fijn jouw stem!