Ontspannen Bevallen op lokatie


Op lokatie

Groepslessen zwangerschapsyoga in ’t Haagsch Geboortehuys
in de Goudenregenstraat Bomenbuurt en de Stevinstraat Belgisch Park
Lees meer

Groepslessen ter voorbereiding op de geboorte van je kindje in ’t Haagsch Geboortehuys in de Goudenregenstraat Bomenbuurt en de Stevinstraat Belgisch Park.
Lees meer


Ontspannen Bevallen, dat wil jij toch ook?

Maar hoe doe je dat, ontspannen, als je het reuze spannend vindt wat er op je afkomt?
En als je graag de touwtjes in eigen handen houdt maar geen idee hebt wat je kunt verwachten?
Je hebt niet of nauwelijks controle over de omstandigheden, maar één ding is zeker:
je ademhaling is iets wat je wel kunt controleren!
Daarom zien we de ademhaling als een van de belangrijkste tools om mee te werken tijdens de bevalling.
In de cursus Ontspannen Bevallen leer je te vertrouwen op je ademhaling, zodat je een houvast hebt waar je altijd op terug kunt vallen.
In combinatie met praktische geboortehoudingen leer je de signalen van je lichaam te volgen.

Fysieke ontspanning
Iedere les opnieuw ervaar je wat het is om heel diep te ontspannen.
We gaan op zoek naar geboortehoudingen die bij jou passen om je zo comfortabel mogelijk te voelen.
Je leert daarbij gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een geboortebal, een stoel, kussens en dekens. Je raakt vertrouwd met deze hulpmiddelen om deze belangrijke fysieke overgave mogelijk te maken, zodat je lichaam zich kan openen.

Mentale ontspanning
Om het lichaam te laten openen is mentale ontspanning ook een belangrijk gegeven. Een gevoel van veiligheid vergroot de afgifte van de benodigde hormonen die het geboorteproces aansturen. Welke omstandigheden dragen bij aan een gevoel van veiligheid? En welke gedachtes saboteren jouw gevoel van veiligheid? Met ademoefeningen en meditatie leer je je mind tot rust te brengen.

Voelen
Je leert voorbij te gaan aan oordeel dat een wee per definitie pijnlijk is. Want wat als je er op een neutrale manier naar kunt kijken? Wat als je onbevangen kunt voelen wat er gebeurt en je volledig in toelating kunt zijn van wat is? Je leert de fysieke prikkels waar te nemen voor wat ze zijn en te omarmen wat er is, omdat je WEET dat dat het beste is wat je op dat moment kunt doen.

Ervaren
De sfeer is ook van invloed op jouw gemoedsrust. Daarom gebruiken we tijdens de lessen muziek, essentiële oliën en sfeerverlichting.
We doen er alles aan om voor jou een zo prettig mogelijke ambiance te creëren. Zodat je je op je gemak voelt en lekker kunt ontspannen.
Je leert gebruik te maken van kussens, dekens, een stoel, een geboortebal, alles wat maar kan bijdragen aan volledige fysieke overgave.

Zo kan iedere les een complete ervaring zijn van diepe ontspanning en kan de aangeboden informatie volledig worden geïntegreerd en opgeslagen zodat je er op een later moment, tijdens je bevalling, op terug kunt vallen. Je zult zien dat je hierdoor vol zelfvertrouwen op onbevangen wijze het bijzondere avontuur van de geboorte van je kindje tegemoet kunnen gaan.

Op maandag 18 januari gaat er weer een cursus van start in ’t Haagsch Geboortehuys in de Stevinstraat. Vier lessen van 19.45-21.30.
De kosten voor deze cursus bedragen 199 euro per persoon

Aanmelden cursus januari 2021

Wil je ook samen met je partner voorbereiden?
Kies dan voor een aanvullende partnerles in groepsverband, partnerles privé of Webinar Natuurlijk Bevallen