Workshop in beweging met klank tijdens de zwangerschap

In deze bijna twee uur durende workshop ontdekken we hoe klank en beweging kunnen bijdragen aan de zwangerschap, in de voorbereiding op de bevalling en ook daadwerkelijk kunnen worden ingezet tijdens de bevalling.

Klank en adem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en door te klinken resoneert je lichaam en kunnen vastzittende spanningen lostrillen. En dat bewegen goed is voor je lichaam dat weten we natuurlijk allemaal.

Bewegen is een geweldige manier om de bloedcirculatie op peil te houden en draagt bij aan het losmaken van spanningen die zich in het lichaam hebben vastgezet. Met name zachte, wiegende bewegingen hebben een weldadige uitwerking op lichaam en geest.

Een heel natuurlijke manier van bewegen is dansen. Dansen kan een zeer aangename manier zijn om me je aandacht uit je hoofd in je lichaam te komen, zonder dat het je enige moeite kost. Dansen is een van de meest natuurlijke vormen van bewegen, ook tijdens de bevalling! Daarom wil ik je uitnodigen om met mij mee te doen en te ontdekken wat je lijf fijn vindt. Om het oordeel eraf te halen en het lichaam te volgen.

Muziek is energie en de klanken vibreren door de ruimte en door het lichaam.  En hetzelfde geldt als we onze stem gebruiken. Want klank is trilling en laat het lichaam resoneren en ook die trilling maakt dat spanningen in het lichaam kunnen lostrillen. Wist je dat sommige vrouwen hun kindje al zingend of ‘ohm-end’ geboren laten worden? Bovendien maak je klank tijdens het uitademen, hetgeen nog wel eens vergeten wordt, zeker als iets spannend wordt. Bij te weinig uitademen bestaat de kans op hyperventilatie, nog een extra reden dus om om de stem te gebruiken tijdens de bevalling.

In deze workshop krijg je tools mee die kunnen worden ingezet tijdens de bevalling. Maar vooral gaat het om het plezier van het bewegen en klinken. Ik wil je graag laten ervaren hoe fijn het kan zijn om dichter bij je kern te komen en op die manier beter in verbinding te komen met je-zelf. Met een combinatie van dansen, yogaoefeningen en gebruikmaking van de stem met natuurlijk een heerlijke eindontspanning.

Voor de eerste workshop op vrijdag 25 mei heb ik de ruimte ‘de Zevende Hemel’ gereserveerd, In deze prachtige studio hebben we alle ruimte om vrij te bewegen. We beginnen om 19.30u en het duurt tot 21.15u en na afloop is er nog de gelegenheid om even lekker bij te komen. De prijs bedraagt €37,50. Maar omdat dit de eerste try-out is betaal je deze keer slechts 27,50. Dit is inclusief thee en iets lekkers en het geheel wordt ondersteund met heerlijke essentiële olien.

Ik heb de volgende afspeellijst gemaakt ter inspiratie. In deze filmpjes wordt vooral hiphop en popmuziek gebruikt, tijdens de workshop kan je wat andere muzieksoorten verwachten met name geinspireerd door Kareem Rainhaini, de bekende DJ van de Ecstatic Dance feesten.

Ja ik doe graag mee aan de worskhop op 25 mei!