Partnerworkshop Natuurlijk Bevallen

Partnerworkshop Natuurlijk Bevallen: massage, acupressuur en essentiele olien tijdens de bevalling

 

In deze westerse samenleving zijn we snel geneigd om voor  pijn bestrijdende middelen te kiezen, vaak zelfs preventief. Maar bevallen zonder medicamenteuze pijnbestrijding heeft heel veel voordelen voor je kindje.

Maar hoe ga je om met de weeën en hoe bereid je je voor als je op een natuurlijke manier wilt bevallen?

Allereerst door te ontspannen, de situatie voor 100% te accepteren, goed te blijven doorademen en helemaal in je weeën te duiken. Maar je partner kan hierbij ook een zeer belangrijke rol spelen.

Tijdens de workshop Natuurlijk Bevallen leert je partner hands-on technieken voor tijdens de bevalling die gericht zijn op ontspanning, weeën versterking en pijnvermindering met behulp van massagetechnieken, acupressuur en gebruikmaking van essentiele olien.

Deze workshop geef ik samen met mijn vriendin/collega  Charlotte Simons. Charlotte is arts voor integrale geneeskunde en evenals ik yogadocent.

Toen zij zwanger was van haar tweede kindje heeft zij mij gevraagd of ik haar en haar man bij de bevalling wilde ondersteunen.
Tijdens haar bevalling hebben we verschillende technieken en toepassingen van o.a. acupressuur, massage en aromatherapie gecombineerd, hetgeen resulteerde in een droombevalling zoals je die iedere vrouw zou toewensen.
Wil je lezen hoe dat ging? lees dan mijn blog over haar bevalling.

Na deze ervaring is er een bijzondere samenwerking tussen ons ontstaan waarin wij onze kennis hebben gebundeld en waar deze workshop uit is ontstaan. Onze missie is om stellen te leren hoe zij zelf deze technieken kunnen toepassen om zelf hun droombevalling te kunnen realiseren.

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte

Theoretisch gedeelte:

  • over het effect van aanraking op je hormoonhuishouding en het belang en de aanmaak van de juiste hormonen
  • over het effect van beweging en de zwaartekracht
  • uitleg massage en demonstratie van de belangrijkste massagetechnieken
  • uitleg acupressuur en demonstratie van de belangrijkste acupressuurpunten gericht op ontspanning, weeën versterking en pijnvermindering.
  • uitleg aromatherapie en kennismaking met doTerra essentiële oliën

Praktisch gedeelte

Het oefenen van de besproken massage- en acupressuurtechnieken met ontspannende lavendel massage olie

Kijk voor de workshopdata in de agenda.

De investering bedraagt €63,- per koppel. Dit is inclusief een flesje massageolie t.w.v. €10,- gemaakt van doTerra lavendelolie met gefractioneerde kokosolie.

De workshop vindt plaats in het Haagsch Geboortehuys. Er zijn maximaal 6 plaatsen beschikbaar dus als je erbij wilt zijn meld je dan snel aan via www.momoyoga.nl/yogoya.

Geef een reactie