Ontspannen Bevallen groepscursus op lokatie

De cursus Ontspannen Bevallen is bedoeld voor de zwangere vrouw die op praktische wijze ontspannings- en ademtechnieken eigen wil maken.
De cursus bestaat uit drie lessen zonder en één met partner, dus in totaal vier lessen. PLUS aanvullend online materiaal met adem- en ontspanningsoefeningen voor thuis. De partnerlessen worden afzonderlijk ingepland ivm de groepsgrootte.

Fysieke ontspanning
Tijdens iedere les ervaar je wat het is om heel diep te ontspannen.
We gaan op zoek naar geboortehoudingen die bij jou passen om je zo comfortabel mogelijk te voelen. Daarbij maak je gebruik van hulpmiddelen zoals een geboortebal, een stoel, kussens en dekens. Je raakt vertrouwd met deze hulpmiddelen en leert hoe ze te gebruiken om deze belangrijke fysieke overgave mogelijk te maken, zodat je lichaam zich kan openen.

Mentale ontspanning
Om het lichaam te laten openen is mentale ontspanning ook een belangrijk gegeven. Een gevoel van veiligheid vergroot de afgifte van de benodigde hormonen die het geboorteproces aansturen. Welke omstandigheden dragen bij aan een gevoel van veiligheid? En welke gedachtes saboteren jouw gevoel van veiligheid? Met ademoefeningen brengen we de mind tot rust. Met meditatie observeren we onze eigen gedachtes en wat het effect is van onze gedachtes.

Voelen
We gaan voorbij aan de gedachtes. Je leert voorbij te gaan aan oordeel opdat je leert te voelen wat er zich daadwerkelijk binnen in jou afspeelt. Je leert fysieke prikkels te observeren zonder in de reactie te schieten. Je leert dat de wijze waarop jij reageert op een fysieke prikkel van invloed is op het proces dat zich ontvouwt. Je leert te vertrouwen op je intuitie, je lichaam en je eigen kracht.

Ervaren
De lessen worden ondersteund met muziek en essentiële olien, zodat iedere les opnieuw een complete ervaring zal zijn van diepe ontspanning en heling. Alleen op dit niveau van ontspanning kan de aangeboden informatie volledig worden geintegreerd en opgeslagen zodat je er op een later moment, tijdens je bevalling, op terug kunt vallen. Hierdoor zal je vol zelfvertrouwen op onbevangen wijze het bijzondere avontuur van de geboorte van je kindje tegemoet kunnen gaan.

Heb je interesse en wil je graag samen met een andere zwangere vrouw deze cursus volgen? Neem dan contact met mij op. Ik kijk dan of ik een match kan vinden waar je een groepje van twee mee kunt vormen.
De kosten voor deze cursus bedragen dan 299 euro per persoon (voor de partner worden geen extra kosten gerekend)