Ontspannen Bevallen

Nieuwe cursus Ontspannen Bevallen!
Een cursus van vier lessen op maandagavond op de nieuwe lokatie van ’t Haagsch Geboortehuys.

Fysieke ontspanning
Tijdens iedere les ervaar je wat het is om heel diep te ontspannen.
We gaan op zoek naar geboortehoudingen die bij jou passen om je zo comfortabel mogelijk te voelen. Daarbij maken we gebruik van hulpmiddelen zoals een geboortebal, een stoel, kussens en dekens. Je raakt vertrouwd met deze hulpmiddelen en leert hoe ze te gebruiken om deze belangrijke fysieke overgave mogelijk te maken, zodat je lichaam zich kan openen.

Mentale ontspanning
Om het lichaam te laten openen is mentale ontspanning ook een belangrijk gegeven. Een gevoel van veiligheid vergroot de afgifte van de benodigde hormonen die het geboorteproces aansturen. Welke omstandigheden dragen bij aan een gevoel van veiligheid? En welke gedachtes saboteren jouw gevoel van veiligheid? Met ademoefeningen brengen we de mind tot rust. Met meditatie observeren we onze eigen gedachtes en wat het effect is van onze gedachtes.

Voelen
We gaan voorbij aan de gedachtes. Je leert voorbij te gaan aan oordeel opdat je leert te voelen wat er zich daadwerkelijk binnen in jou afspeelt. Je leert fysieke prikkels te observeren zonder in de reactie te schieten. Je leert dat de wijze waarop jij reageert op een fysieke prikkel van invloed is op het proces dat zich ontvouwt. Je leert te vertrouwen op je intuitie, je lichaam en je eigen kracht.

Ervaren
De lessen worden ondersteund met muziek en essentiële olien, zodat iedere les opnieuw een complete ervaring zal zijn van diepe ontspanning en heling. Alleen op dit niveau van ontspanning kan de aangeboden informatie volledig worden geintegreerd en opgeslagen zodat je er op een later moment, tijdens je bevalling, op terug kunt vallen. Hierdoor zal je vol zelfvertrouwen op onbevangen wijze het bijzondere avontuur van de geboorte van je kindje tegemoet kunnen gaan.

We werken in groepen van miniaal 5 tot maximaal 8 personen.

Cursus september/oktober:
Vier lessen op maandag van 19.15-21.00.
Cursusdata: maandag 21 en 28 september, 5 en 12 oktober
Kosten: €169,- voor vier lessen, inclusief thee en iets lekkers
Lokatie: ’t Haagsch Geboortehuys Belgisch Park Stevinstraat 94

Direct aanmelden september


Cursus november:
Vier lessen op maandag van 19.15-21.00.
Cursusdata: maandag 2, 9, 16 en 23 november
Kosten: €169,- voor vier lessen, inclusief thee en iets lekkers
Lokatie: ’t Haagsch Geboortehuys Belgisch Park Stevinstraat 94

Direct aanmelden november