’t Haagsch Geboortehuys

Gedurende de zomerperiode worden alle zwangerschapscursussen online aangeboden.
Kijk daarom onder zwangerschapsyoga/online zwangerschapsyoga voor alle online mogelijkheden voor een goede voorbereiding op je bevalling.
Na de zomer worden de groepslessen op lokatie hervat.
Wil je op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief voor nieuwe cursusdata in het nieuwe seizoen 2020-2021

Cursussen Bewust bevallen

Bewust Bevallen is bevallen met aandacht. En aandacht kan je oefenen. In drie lessen ervaar je wat het is om heel diep te ontspannen in houdingen die voor jou comfortabel zijn. We maken daarbij gebruik van hulpmiddelen: kussen, dekens, een stoel en een geboortebal.
We gaan op zoek naar die houding die voor jou het beste werkt om alle fysieke spanning in het lichaam los te laten. Zodat je je volledig kunt overgeven aan de zwaartekracht. En diepe, diepe ontspanning ervaart. Ademen naar de buik. En nog dieper, naar de bekkenbodem. Zodat je voelt hoe het is om de bekkenbodem te ontspannen. En vanuit die ontspannenheid ruimte vrij maakt. Ruimte voor een diepe ademhaling. Ruimte voor de baby.

Na drie lessen weet je hoe je de baby door het geboortekanaal heen ademt. En hoe je de baby een beetje helpen kan. Door heel zachtjes en gecontroleerd een beetje mee te duwen. Maar vanuit ontspanning. Gecontroleerd en beheerst.

In deze drieweekse cursus weinig theorie. Theorie is kennis, kennis vanuit je hoofd. En je wilt juist úít dat hoofd. Met je aandacht in je lichaam. Daarom in deze lessen veel doen. En vooral niet doen. En veel voelen.
Voel je lijf!
En gewoon zijn.
Hoe is het om gewoon te zijn, met alles wat is?

Je ontvangt tevens toegang tot de Online Basistraining Bevallen. Toch een beetje theorie dus. Je neemt tot je wat je nodig hebt. En je beschikt over audios, om de oefeningen uit de les thuis te herhalen.

Heel geschikt als opfriscursus bij een tweede of derde kindje, maar ook in combinatie met de partnercursus Natuurlijk bevallen, de zwangerschapsyogalessen of een andere zwangerschapscursus.
Iedere maand start er een drieweekse cursus op vrijdagochtend in ’t Haagsch Geboortehuys. De cursus gaat door bij minimaal drie deelnemers.