’t Haagsch Geboortehuys

Vanwege de Corona maatregelen worden alle lessen op dit moment online aangeboden. Kijk daarom onder zwangerschapsyoga/online zwangerschapsyoga voor alle mogelijkheden voor een goede voorbereiding op je bevalling

Cursussen Bewust bevallen

Bewust Bevallen is bevallen met aandacht. En aandacht kan je oefenen. In drie lessen ervaar je wat het is om heel diep te ontspannen in houdingen die voor jou comfortabel zijn. We maken daarbij gebruik van hulpmiddelen: kussen, dekens, een stoel en een geboortebal.
We gaan op zoek naar die houding die voor jou het beste werkt om alle fysieke spanning in het lichaam los te laten. Zodat je je volledig kunt overgeven aan de zwaartekracht. En diepe, diepe ontspanning ervaart. Ademen naar de buik. En nog dieper, naar de bekkenbodem. Zodat je voelt hoe het is om de bekkenbodem te ontspannen. En vanuit die ontspannenheid ruimte vrij maakt. Ruimte voor een diepe ademhaling. Ruimte voor de baby.

Na drie lessen weet je hoe je de baby door het geboortekanaal heen ademt. En hoe je de baby een beetje helpen kan. Door heel zachtjes en gecontroleerd een beetje mee te duwen. Maar vanuit ontspanning. Gecontroleerd en beheerst.

In deze drieweekse cursus weinig theorie. Theorie is kennis, kennis vanuit je hoofd. En je wilt juist úít dat hoofd. Met je aandacht in je lichaam. Daarom in deze lessen veel doen. En vooral niet doen. En veel voelen.
Voel je lijf!
En gewoon zijn.
Hoe is het om gewoon te zijn, met alles wat is?

Je ontvangt tevens toegang tot de Online Basistraining Bevallen. Toch een beetje theorie dus. Je neemt tot je wat je nodig hebt. En je beschikt over audios, om de oefeningen uit de les thuis te herhalen.

Heel geschikt als opfriscursus bij een tweede of derde kindje, maar ook in combinatie met de partnercursus Natuurlijk bevallen, de zwangerschapsyogalessen of een andere zwangerschapscursus.
Iedere maand start er een drieweekse cursus op vrijdagochtend in ’t Haagsch Geboortehuys. De cursus gaat door bij minimaal drie deelnemers.