Zwangerschapsyoga

Deze les is geschikt voor iedereen die zwanger is, in het tweede of derde trimester. Dat betekent vanaf het moment dat jij er zelf aan toe bent je op de naderende bevalling te gaan richten. De lessen zijn namelijk heel praktisch gericht op de geboorte van je kindje: we oefenen onder andere geboortehoudingen, het opvangen van de weeen, het ontspannen van de bekkenbodem om de baby er doorheen te ademen, de buikpers en nog veel meer praktische oefeningen.

Iedere les is opgebouwd uit een aantal vaste elementen rondom een speciaal thema. Deze elementen zijn: staande oefeningen voor houdingsbewustzijn en strekking van de spieren, energie opwekkende oefeningen, zittende oefeningen voor het versoepelen van de bekkenbodem, ontspanning, ademen en meditatie.
Het thema dient zich vaak pas aan aan het begin van de les: er is altijd ruimte voor inbreng van de cursisten om te werken aan datgene wat er op dat moment speelt.
Yoga ervaring is niet nodig en er is ruimte voor maximaal zes deelnemers, aanmelden vooraf is daarom noodzakelijk.

Woensdag 19.00-20.15 ’t Haagsch Geboortehuys
Vrijdag 11.00-12.15 ’t Haagsch Geboortehuys

Nieuwe les

Vanaf 7 januari start er een nieuwe les bij yogastudio Zinaaz op de Sinaasappelstraat!

Dinsdagavond van 19.00-20.15. Reserveer direct via http://www.momoyoga.nl/yogoya

Alle yogalessen zijn heel goed te combineren met de cursus Natuurlijk Bevallen of een Mooi Bevallen Prive cursus. Om de oefeningen ook thuis te kunnen doen is er de Online Basistraining Bevallen, met heel veel audiomateriaal. Meer informatie over deze training vind je hier

2 gedachten over “Zwangerschapsyoga

 1. Aurora Marcia schreef:

  Hi Stephanie, soms is het vol, meestal is er plek. Je kunt dit via het online registratiesysteem zelf per week en per les bekijken. Je kunt nu een plekje reserveren als je wilt voor dinsdag 16 feb (9 feb. gaat de les niet door vanwege een vakantieweek). Je gaat naar http://www.momoyoga.nl/yogoya om te registreren en reserveren. Het systeem wijst zich vanzelf, mocht je nog vragen hebben mail of bel mij gerust. Warme groet, Aurora

 2. Cathrineke de Letter schreef:

  Vanaf 14 weken zwangerschap heb ik de lessen gevolgd bij Aurora. Naarmate de zwangerschap vorderde, werd het voor mij steeds concreter waar we aan werkten. De vrijdagochtend bracht echt een moment van ontspanning.
  Tijdens de bevalling bleek hoeveel ik aan de lessen heb gehad. De houdingen en vooral de ademhalingstechnieken hebben me goed door de eerste fase van de bevalling heen geholpen. Ik kon de weeën goed opvangen en de ademhalings- en ontspanningsoefeningen zorgden ervoor dat ik mijn energie goed wist in te zetten.
  Hoeveel kracht je kunt halen uit ademhaling en focus was erg mooi om te ervaren.

  Aurora, heel erg bedankt!

Deel hier je ervaring!