Zwangerschapsyoga

Per januari 2019 komt er een tweede lokatie bij en dat betekent een extra les zwangerschapsyoga erbij! Er zijn dus drie lessen waaruit je kiezen kunt als je zwanger bent.

Donderdag 11.30-12.45 Yogastudio Wake-Up
Een yogales voor iedereen die zwanger is vanaf 14 weken zwangerschap waarin het ademen een centrale rol speelt. Onder kundige begeleiding worden de asanas beoefend die ondersteunend zijn voor een gezonde zwangerschap en ter voorbereiding op de naderende bevalling. Een nuchtere maar zachte benadering met veel praktische oefeningen voor de geboorte van je kindje. Yoga ervaring is niet nodig.

Vrijdag 09.30-10.45 Haagsch Geboortehuys
Een yogales voor iedereen die zwanger is vanaf 14 weken zwangerschap. Deze les is is vooral gericht op houding, techniek en stabiliteit en is daardoor heel geschikt voor zwangere vrouwen met bekkenklachten en vrouwen die nog in het beginstadium van de zwangerschap zijn. De oefeningen zijn gedetailleerd waardoor je de aandacht leert te oefenen. Daarnaast oefenen we geboortehoudingen, het openen van de heupen en ontspannen van de bekkenbodem. Veel ademen en ontspannen. Echter wordt het onderwerp bevalling als zodanig nog vermeden, rekening houdend met de zwangere vrouwen in een vroeg stadium. Maximaal zes deelnemers dus er is veel individuele aandacht, de les wordt afgestemd op de samenstelling van de groep. Yoga ervaring is niet nodig.

Vrijdag 11.00-12.15 Haagsch Geboortehuys:
Deze les is toegankelijk voor vrouwen vanaf ongeveer 25 weken zwangerschap. Vanaf het moment dat je er zelf aan toe bent je op de naderende bevalling te gaan richten. De oefeningen zijn gericht op de geboorte van je kindje: we oefenen geboortehoudingen, het opvangen van de weeen en ontspannen van de bekkenbodem. Veel ademen en ontspannen. Yoga ervaring is niet nodig en er is ruimte voor maximaal zes deelnemers dus er is veel individuele aandacht.

In onderstaande video, opgenomen in de Wake-Up yogstudio, leg ik nog iets meer uit over het verschil tussen de drie lessen

Alle yogalessen zijn heel goed te combineren met de cursus Natuurlijk Bevallen of een  Mooi Bevallen Prive cursus. Om de oefeningen ook thuis te kunnen doen heb ik de Online Basistraining Bevallen ontwikkeld. Meer informatie over deze training vind je hier

2 gedachten over “Zwangerschapsyoga

 1. Aurora Marcia schreef:

  Hi Stephanie, soms is het vol, meestal is er plek. Je kunt dit via het online registratiesysteem zelf per week en per les bekijken. Je kunt nu een plekje reserveren als je wilt voor dinsdag 16 feb (9 feb. gaat de les niet door vanwege een vakantieweek). Je gaat naar http://www.momoyoga.nl/yogoya om te registreren en reserveren. Het systeem wijst zich vanzelf, mocht je nog vragen hebben mail of bel mij gerust. Warme groet, Aurora

 2. Cathrineke de Letter schreef:

  Vanaf 14 weken zwangerschap heb ik de lessen gevolgd bij Aurora. Naarmate de zwangerschap vorderde, werd het voor mij steeds concreter waar we aan werkten. De vrijdagochtend bracht echt een moment van ontspanning.
  Tijdens de bevalling bleek hoeveel ik aan de lessen heb gehad. De houdingen en vooral de ademhalingstechnieken hebben me goed door de eerste fase van de bevalling heen geholpen. Ik kon de weeën goed opvangen en de ademhalings- en ontspanningsoefeningen zorgden ervoor dat ik mijn energie goed wist in te zetten.
  Hoeveel kracht je kunt halen uit ademhaling en focus was erg mooi om te ervaren.

  Aurora, heel erg bedankt!

Deel hier je ervaring!