Kleur Je Zwangerschap eerste workshop Den Haag succes

Vorige week zondag was de eerste workshop Kleur Je Zwangerschap in Den Haag. En dat was voor mij best een beetje spannend. Zouden er genoeg aanmeldingen zijn? Is de ruimte wel groot genoeg? Kan ik nog een fotografe vinden? Genoeg om over na te denken en ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes voorbereid was. Gelukkig werd ik bijgestaan door Avi Lev, een van de bedenkers van het concept, en zeer ervaren in het begeleiden van de deelnemers. De heerlijke koffie werd verzorgd door Tal Spanjer, een van de eigenaren van het Borstvoedingscentrum Vita Nova.

De drie paren waren al gauw op hun gemak in de warme ontspannen sfeer in het centrum. Het eerste deel van de workshop kwam voor mijn rekening, waarbij ik voorlichting gaf over het effect van aanraking en massage tijdens de bevalling en de hormonen die daarbij een rol spelen. Om dit te ervaren werden het aanraken en masseren geoefend en toen iedereen helemaal ontspannen was was het tijd voor het creatieve gedeelte. En wat werd ik daardoor verrast!

Omdat dit creatieve deel van de workshop door collega Avi werd verzorgd had ik alle ruimte om te genieten van de beelden die zich voor mijn ogen ontvouwden. De dames lagen heerlijk onderuit gezakt en hun partners kregen vrij spel. Avi adviseerde alleen daar waar nodig en liet de schilders geheel vrij in hun keuzes. Niet onbelangrijk, wat later als zeer waardevol werd opgemerkt: de bellypaint was een volledig eigen creatie van de partners geworden.

Prachtig was het om te zien hoe iedereen genoot, zowel van het schilderen zelf als van het beschilderd worden. Na afloop ging iedereen trots op de foto en het was duidelijk dat iedereen er veel plezier aan beleefde.

De hele workshop is vastgelegd door fotografe Madara Lieveniece van Fotohoekje. Schitterende foto’s zijn het geworden, en de schoonheid ervan zit hem vooral in de rust en ontspannen sfeer die het geheel uitstraalt, wat van de gezichtsuitdrukkingen van de deelnemers is af te lezen.

Met een voldaan gevoel kijk ik terug op deze workshop en ik hoop dat er nog velen mogen volgen!

n.b. De eerstvolgende workshop staat gepland op 29 maart. In het centrum is helaas maar plaats voor een beperkt aantal mensen. Heb je interesse meld je dan snel aan want vol is vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *