Over YOGOYA

Mijn naam is Aurora en ik ben eigenaar van YOGOYA yoga.
Deze naam is mij ingegeven toen ik in 2009 begon met het opzetten van mijn eigen yoga lespraktijk. Mijn moeder noemde mij als kind ‘Goya’, het was mijn koosnaam en ik voelde dat YOGOYA mijn bedrijfsnaam moest worden.

In 2009 heb ik mijn yogaopleiding afgerond en toen ik in 2010 zwanger werd raakte ik gefascineerd door de geboorte.
De verantwoordelijkheid voor het nieuwe leven in mijn buik maakte dat ik nog bewuster met mijn lichaam omging en ik volgde een aantal cursussen m.b.t. de zwangerschap en de bevalling.
Als een spons nam ik alle informatie en ervaringen in mij op, al wetende dat ik mijn kennis later zou gaan overbrengen. Ik volgde mensendieck bij Carita Salome, haptonomie bij Carla Wieske-Roomer en zwangerschapyoga bij Sanne Kerkhof en deed daarnaast heel veel zelfstudie.
En een en al nieuwsgierigheid zag ik uit naar de bevalling.
Want hoe zou ik het geleerde in de praktijk gaan brengen?
Zou ik in staat zijn mijn yogatechnieken in de praktijk te brengen, te kijken naar de pijn zoals ik had geleerd met de meditatietechnieken die ik tijdens mijn yogaopleiding had geleerd?
Als 35 plusser behoorde ik al tot de zogenaamde ‘risicogroep’ maar ik hoopte vurig thuis te kunnen bevallen en geheel op eigen kracht mijn dochter op de wereld te zetten.
Mijn wens kwam uit.
Mijn bevalling was een droombevalling.
Wat een oerkrachten kwamen er in mij vrij!
In mijn eigen huis in een hoek van de slaapkamer is onze prachtige kerngezonde dochter geboren.
Een bijzondere, spirituele ervaring waarbij de energie van de transformatie naar het moederschap intens voelbaar was.
Een ervaring die ik iedere vrouw toewens. Kort daarna ben ik daarom begonnen met zwangerschapsyoga lessen te geven om mijn kennis te kunnen delen.
Inmiddels heb ik vele vrouwen en hun partners mogen begeleiden in hun voorbereiding op de geboorte van hun kindje.
En na de geboorte met postpartum yoga en de babymassage cursussen.
Het afronden van de tweejarige opleiding Hatha yoga voor zwangeren van Unide opleidingen bij Elisabeth Wesseling maakt dat ik mij nu ook gecertificeerd zwangerschapsyoga docente mag noemen.

In 2015 ben ik verhuisd van Amsterdam naar Den Haag en ik prijs mij zeer gelukkig dat ik in het Haagsch Geboortehuys mijn praktijk mag uitoefenen. De nauwe samenwerking met verloskundige Sigrid Moser maakt dat ik nog beter kan afstemmen op de individuele wensen en behoeften van de zwangere vrouw. Ik ben dan ook steeds meer 1 op 1 coaching kan geven, omdat ik op die manier mijn kennis en ervaring zo optimaal mogelijk kan delen. Kijken naar waar de vrouw staat, wat zij nodig heeft en wat haar wensen zijn.  En haar samen met haar partner goed voor te bereiden op de altijd wat spannende maar o zo bijzondere ervaring van de geboorte van hun kindje.