Driedaagse Bevalcursus ‘Women Only’

Verbinden met jezelf, het kindje in je buik en met andere zwangere vrouwen. Voor een ontspannen voorbereiding op de geboorte van je baby

Wil jij je graag goed voorbereiden op de bevalling en met meer zelfvertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet?
Tijdens deze driedaagse bevalcursus leer je alles wat je wilt weten over de bevalling. Drie middagen in verbinding met andere zwangere vrouwen, ontspannen, genieten èn op praktische wijze voorbereiden op je bevalling. 

Tijdens deze verdiepende lessen is er extra veel aandacht voor jouw specifieke wensen en verlangens. We kijken naar wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt om te ontspannen. Vanuit het punt waar jij nu staat. Want iedere vrouw heeft weer een ander vertrekpunt.

Deze cursus helpt je om bewust te worden van je eigen potentie. 
Het uitgangspunt bij een geboorte is dat het vrouwelijk lichaam, jouw lichaam, precies weet wat er nodig is om een kindje op de wereld te zetten. Je leert te vertrouwen op jouw lichaam en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen. 

Het is niet voor niets dat er zo wordt gehamerd op ontspanning. En ontspanning kan je oefenen. Tijdens de lessen is er extra veel aandacht voor de bekkenbodem en het oefenen van de geboorte van de baby. Je leert verschillende technieken, zoals de J-ademhaling uit de hypnobirthing en de bekende buikperstechniek. Daarnaast leer je hoe je je bekkenbodemspieren kunt ontspannen en hoe je deze soepeler kunt maken. Je oefent ermee en ontdekt de techniek die het beste voor bij jou past, voor een zachtere geboorte van je kindje en zo min mogelijk schade aan jouw bekkenbodemspieren. 

In drie lessen leer je: 

 • houdingen voor een totale fysieke overgave voor ontspanning tussen de weeën door en welke hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken (geboortebal, stoel, kussens, dekens)
 • hoe je een geboortebal gebruikt tijdens de zwangerschap en bevalling en waar je op moet letten 
 • slaapademhaling met de 3-stappen methode voor diepe ontspanning tijdens de pauzes tussen de weeën
 • bevalhoudingen voor zowel de ontsluitingsfase als de persfase
 • buik- en flankademhaling en puffen om de weeen op te vangen tijdens de ontsluitingsfase
 • buikpers en J-ademhaling voor de geboorte van de baby
 • technieken om de weeen  weg hijgen- zuchten van de weeën
  bij persdrang en wanneer het hoofdje staat
 • jouw persoonlijke wensen in kaart te brengen en hoe je je  geboorteplan maakt
 • over jouw bekken en je bekkenbodemspieren en hoe je deze ontspant
 • bewegen op muziek in staande en zittende houdingen op de bal
 • gebruik te maken van de klank van je stem voor diepere ontspanning van de bekkenbodem en de rest van je lichaam

Tevens ontvang je coaching voor en direct na de bevalling binnen de groeps-app en online ondersteuning met video en audio materiaal.

De eerstvolgende driedaagse bevalcursus is op vrijdag 26 januari, 2 en 9 februari bij Yuwa Leefstijlclub. De lessen zijn van 14.00-16.00 en de investering bedraagt 169 euro.

Een aantal verzekeringsmaatschappijen vergoedt (een deel van) de kosten van de lessen, afhankelijk van de voorwaarden en je verzekeringspakket.
Informeer bij je verzekeringsmaatschappij of je hiervoor in aanmerking komt. Yogoya is niet aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten of een andere erkende instantie.
YOGOYA werkt wel nauw samen met Verloskundigenpraktijk ’t Haagsch Geboortehuys en je ontvangt op verzoek een factuur met het logo van het Haagsch Geboortehuys.
Of de cursus daadwerkelijk vergoed wordt hangt af van je zorgverzekeraar.

Testimonials

“…Ik heb de weeën heel rustig opgevangen, doorademend en de pijn accepterend.
Zeker weten met dank aan jouw lessen!
Dank je wel!…”

Lotte

‘….De bevalling is echt heel erg goed verlopen en heb een hele snelle bevalling gehad. Heb mega veel aan je instructies gehad en ben op m’n hurken bevallen. Zonder verdoving. Vond het echt heel goed te doen het bevallen. Dank voor de instructies…”

Ga vol vertrouwen de geboorte van je kindje tegemoet!

Bij vragen, vul onderstaande formulier in en ik neem contact met je op