Yoga

Kijk voor zwangerschapsyoga, geboortecursussen, postpartum yoga en babymassage op www.natuurlijkbevallen.nu

De yoga lessen van YOGOYA zijn geschikt voor iedereen. Of je nou man bent of vrouw, zwanger of niet zwanger, iedereen is welkom. Uitgangspunt tijdens de yogalessen van YOGOYA is dat beweging pijnvrij en moeiteloos mag zijn. Er wordt ruimte gemaakt voor alles dat zich aandient, niets moet en alles is goed zoals het is. Ervaren dat er niets aan jou hoeft te veranderen is een ingang naar een diepe mate van ontspanning waardoor het zelf helend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Om interne processen tot op celniveau te voelen richten we de aandacht van de buitenwereld naar de binnenwereld. De blik naar binnen richten en het uitlijnen van de drie energiecentra Hoofd, Hart en Hara worden daarbij beoefend.
Dit vergroot de Aanwezigheid waardoor er ruimte is voor dieper voelen, toelaten, loslaten en natuurlijk ook weer opladen.

We werken met energie, doen zachte yoga oefeningen met meridiaan strekkingen, ademen, genieten van de stilte, en soms van muziek. We verbinden ook met elkaar, want na afloop van de les drinken we gezamenlijk een kopje thee.

De yogalessen van YOGOYA zijn uitermate geschikt voor een ieder die in een herstelproces zit.
Daarom vind je de lessen op het rooster onder de naam ‘Yoga Therapie’
Deze vorm van yoga is ondersteunend bij allerlei vormen van klachten, zoals bijvoorbeeld

  • slaapproblemen
  • hormonale problemen
  • burn-out klachten
  • chronische ziektebeelden
  • emotionele disbalans
  • en nog veel meer

Klachten of symptomen worden vanuit de Germaanse Geneeskunde gezien als deel van het herstelproces. Dat wat in de moderne geneeskunde als ziekte wordt beschouwd is in feite al genezing. Vanuit die invalshoek kan je ook zeggen dat alles goed is zoals het is. Met als gevolg dat er niets hoeft te worden opgelost, genezen, geheeld of veranderd, enkel het proces liefdevol ondersteunen en wellicht wat afremmen als het te snel gaat.

Tijdens de Yoga Therapie lessen gaan we met onze aandacht naar al dat is. We beoefenen het aanwezig zijn in het Hier en Nu en daarbij maakt het niet uit wie je bent, van waar je komt en waar je naar toe gaat. Dat betekent dat ook mannen zeer welkom zijn en er zal niet worden gevraagd naar je medische status, anders dan van belang voor de yoga beoefening. 

Op dit moment zijn er geen yoga therapie lessen op een binnen lokatie. Wel is er de mogelijkheid voor prive-yogalessen of ademsessies. Daarnaast is er iedere woensdagochtend strandyoga.

Na de zomer gaan de yogatherapie lessen weer van start. Heb je interesse? Stuur een bericht en ik houd je op de hoogte.