Zen Mama & Baby

De cursus Zen Mama & Baby is een holistische cursus voor moeder en kind.
In drie lessen leer je je baby te masseren met de Shantala babymassage methode.
Huid op huid contact vergroot de intimiteit tussen jou en je kindje en maakt dat je baby zich beschermd en gewenst voelt.
Met een beetje geluk gaat je baby na afloop van de massage lekker slapen.
Of niet. Het is maar net wat je baby op dat moment nodig heeft.

Door de kleine groepsgrootte is het gelukkig mogelijk om altijd in het moment af te stemmen.
En is er alle ruimte en aandacht voor jou als kersverse mama en voor datgene wat jij nodig hebt.
We doen oefeningen gericht op herstel na de bevalling en verder voor alles dat zich aandient.
Iedere les is opnieuw een heerlijk momentje voor jezelf, samen met je baby en helpt je bij het vinden van een nieuwe balans tussen zelfzorg en de zorg voor je baby.

Tijdens het postpartum yoga onderdeel werken we stapsgewijs aan het opbouwen van kracht.
Vanaf de basis, de bekkenbodem, naar de lage buikspieren, de schuine en tot slot de rechte buikspieren.
De zwangerschap en bevalling zijn een flinke aanslag geweest op je lichaam. Een veelvoorkomende maar ook vaak verzwegen klacht is urineverlies na de bevalling. Maar liefst 20% van de vrouwen heeft hier in het eerste jaar nog last van. Door de bekkenbodemspieren te trainen kan je deze klachten verminderen en zelfs voorkomen.

Het is belangrijk in het begin je lichaam niet te snel te zwaar te belasten, en de juiste spiergroepen te trainen.
Je begint pas met het trainen van de rechte buikspieren als de rest op orde is.
En zolang er nog sprake is van een diastase van de buikspieren (een opening tussen de rechte buikspieren) dan mag je zeker nog geen rechte buikspieroefeningen doen. We controleren dit in de les en je krijgt precies die oefeningen mee die voor jou passend zijn.

Geef jezelf dus de tijd om langzaam te herstellen. Gun jezelf en je lichaam de aandacht die je zo hard nodig hebt. En of je nu zes weken of zes maanden geleden bent bevallen, zolang je baby nog niet kruipt kan je meedoen. Ook als je herstellende bent van een keizersnede kan je meedoen. Geef dat vooraf aan dan houd ik er rekening mee en zet ik de massagetafel voor je klaar als dat nodig is.

De lessen zijn op dinsdag van 10.15-11.45 in ’t Haagsch Geboortehuys op de Goudenregenstraat. De lessen zijn geschikt vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling totdat je baby zijn aandacht naar de omgeving verlegt en begint te kruipen. Twijfel je of je mee kunt doen neem dan contact op.

De volgende cursus is in maart 2023. De lessen zijn op 9, 23 en 30 maart (niet op 16 maart ivm een retreat). Lokatie yoga studio Corazon of ’t Haagsch Geboortehuys, beide op de Goudenregenstraat.