Gratis

In onderstaande video leer je over de fysiologie van de baarmoeder. Hoe werken de spieren van de baarmoeder samen, wat is nou eigenlijk een wee en hoe kan je er voor zorgen dat je baarmoeder haar werk optimaal kan doen? Welke omstandigheden dragen bij aan ontspanning en hebben invloed op het verloop van de bevalling? Bekijk de video samen met je partner vóór de bevalcursus zodat de theoretische fundering is gelegd. Tijdens de cursus zelf kunnen we ons dan volledig richten op de praktische kant en de diepte ingaan.

Geboortehoudingen
Wat zijn de basisprincipes waar je op mag letten tijdens de bevalling? Welke posities hebben invloed op de ligging van de baby? Hoe gebruik je de zwaartekracht in jouw voordeel? In onderstaande video leer je alles over de houdingen tijdens de ontsluitingsfase.

De meest natuurlijke houding voor de geboorte is er een waarbij je optimaal gebruik maakt van de zwaartekracht. Probeer te voorkomen dat je liggend op je rug gaat persen. In onderstaande video leg ik uit waarom en wat een goed alternatief is als je toch kiest voor het bed in deze eindfase.

Adem- en ontspanningsoefeningen

Heb jij moeite om te ontspannen? Of wil je graag leren hoe je dieper kunt ademen? Log in in de soundcloud-app en beluister de verschillende oefeningen. Begin direct met met de 3-stappen methode om te ontspannen of de buikademhaling en ervaar direct resultaat van deze oefeningen. Of luister naar de technieken van het puffen, de bekkenbodemoefening ‘de Lift’ en nog veel meer.

Je eigen stem kan een krachtige ondersteuning zijn om het lichaam te openen. De spieren die je gebruikt wanneer je geluid maakt, helpen je baby om de weg richting de uitgang te maken en door de resonantie kunnen spanningen in je lijf lostrillen. Ter inspiratie onderstaande video

Acupressuur is een eeuwenoude techniek uit de oosterse geneeswijzen. Simpel en doeltreffend. In onderstaande video legt Drs. Charlotte Simons uit hoe dit werkt. Boek een privé-bevalcursus om samen met je partner de acupressuurpunten voor tijdens de bevalling eigen te maken. Voor sterkere weeën en vermindering van pijn, met als gevolg een vlottere bevalling.

Soepele bekkenbodemspieren dragen bij aan een snellere geboorte van je kindje. Door deze spieren te trainen verbeter je de doorbloeding en wordt het voor je kindje gemakkelijker om de weg door het geboortekanaal te maken. In soundcloud vind je de oefeningen de Lift en de Lift naar de kelder om te leren hoe je deze spieren ontspant. Bekijk onderstaande video om meer te weten over her hoe en waarom van je bekkenbodemspieren

Animatie van de geboorte van de baby in 1 minuut