21 juni Internationalyogaday@thebeach

International Yoga Day

Op 11 december 2014 is 21 juni door de United Nations General Assembly uitgeroepen tot International Day of Yoga. Deze daad kwam voort uit een verzoek van de Prime Minister of India Narendra Modi, omdat yoga van onschatbare waarde is voor de Indiase cultuur en een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling en behoud van onze aarde.

Want yoga belichaamt de eenheid van lichaam en geest, daad en actie en harmonie tussen mens en natuur. Waarbij het niet gaat om de fysieke beoefening maar om de eenheid te ervaren tussen jouw-zelf en de rest van de wereld. Door onze levensstijl aan te passen en bewustzijn te creëren kunnen wij ervaren dat wij zelf natuur ZIJN en leren om te gaan met de klimaatsveranderingen en andere wereldproblematiek.

De ambassade van India in Den Haag viert deze Eerste International Day of Yoga op een passende manier in het Atrium Den Haag i.s.m. de Gemeente Den Haag en met een aantal bekende yoga centra en docenten uit Nederland. Bij het Kurhaus in Scheveningen zullen honderden yogi’s zich verzamelen om gezamenlijk deze dag te vieren met 108 zonnegroeten en een gezamenlijk ontbijt en op diverse plekken in Den Haag zal er door yogascholen aandacht worden besteed aan deze dag.

Ik houd het liever iets minder massaal en dichter bij huis. Om 10.00 is er daarom een yogales op het strand bij strandtent @thebeach bij strandslag 8. Een les waarbij ik  graag even stil sta bij onze welvaart en dankbaarheid te voelen voor al het goede dat er is. Alleen al het feit dat we het strand tot onze beschikking hebben om ons op te laden, is voor mij reden genoeg om dankbaar te zijn.

Niet iedereen heeft het zo goed. De bijdrage voor de les is vrijwillig en graag doneer ik de opbrengst aan Stichting Orange Babies. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen. Als zwangerschapsyoga docente heb ik natuurlijk affiniteit met deze stichting…

De les is toegankelijk voor iedereen. Alleen bij hevige regenval zal de les niet doorgaan. Neem daarom warme kleding mee en trek verschillende laagjes aan. Plus een handdoek of kleedje om op te liggen.

Ik hoop je zondag te zien op het strand om samen het leven te vieren met yoga@thebeach.

Liefs, Aurora

IMG_9294  IMG_9292

AtTheBeach Den Haag routebeschrijving

Zon, zee, de wind door je haren…geen betere plek voor yoga dan op het strand. En geen beter begin van de dag dan met yoga… In de zomer zullen daarom vaker lessen worden gegeven bij @thebeach. YOGOYA aan Zee heeft een eigen Facebook pagina, daar vind je altijd up to date informatie over de strandlessen. Ook als je twijfelt bij slecht weer, check de FB pagina om te zien of de les doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *