FeelGoodFest steunt Because we Carry

Wow!

De organisatie van het FeelGoodFest op  1 oktober a.s. in Den Haag stelt de opbrengst van de FeelGoodFest loterij beschikbaar voor Because we carry. Dat is echt helemaal te gek!

Because We Carry is een initiatief van Amsterdamse yogadocenten Anna Smit en Steffi de Pous. Hun eerste doel was het inzamelen van draagdoeken en draagzakken voor bootvluchtelingen. Voor de ouders die aankomen op Lesbos om hen op weg te helpen en iets te ontlasten bij hun barre tochten naar de kampen die hun dan nog voor de boeg liggen.

Uit het hele land werden hen babycarriers toegzonden en met twee volle containers vertrokken zij met een team van 5 personen op 25 september naar Lesbos. Zij hadden geen idee wat hen te wachten stond….

Met tientalle tegelijk stroomden de bootjes binnen, afgeladen met mannen, vrouwen en kinderen. Doorweekt, hongerig en verkleumd. Allereerst zette het team zich in om de vluchtelingen te voorzien van de draagdoeken en draagzakken. De meesten waren volledig nieuw met de dragers, maar zo zielsgelukkig als ze het eenmaal doorhadden!

Al snel verplaatste de focus zich naar het verstrekken van luiers, kleding, water, schoenen en bananen. Vooral heel veel bananen. Af en aan reden zij met hun busje om mensen naar het kamp te vervoeren.

Bij de andere hulp organisaties staan zij inmiddels bekend als ‘Team Happy’. Want met hun vrolijke aanwezigheid en ontembare energie vormden zij een opvallende verschijning. Een knuffel hier, een brede lach daar, een half banaantje voor iedereen en voor de kinderen vrolijke crocs.

Ik volgde de berichten op Facebook en een gevoel bekroop mij dat ik ook wilde helpen. Het organiseren van de meditatiebus voor het FeelGoodFest leek ineens zo zinloos. Zij deden wat ik ook heel graag zou willen doen. Een draagdoek had ik al gedoneerd, maar wat kon ik nu nog doen?
Wat als ik tijdens het festival een inzamelingsactie zou kunnen houden…?

En zo komt het dat de opbrengst van de FeelGoodLoterij naar Because we carry zal gaan. Zodat ze straks nog meer mensen kunnen helpen met noodzakelijke voorzieningen. Fantastisch toch?

Wil jij deze heldhaftige meiden ook steunen?
Een donatie voor hun gulle hulp is zeer welkom.
Geld kan worden overgemaakt naar:

A. Smit
NL08INGB0700077006
T.a.v Because We Carry

This really makes you feel good 🙂

Tot ziens op het FeelGoodFest!

BWC draagdoek kind zwaaiend

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *