Naar buiten!

Vandaag wil ik even reclame maken….
Voor een collega van mij.
Zoals je weet vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn.
Maar ik doe het veel te weinig.

Daarom had ik begin deze winter besloten mij aan te melden voor buitentrainingen, bij Ruth’s training. Heerlijk in de duinen en op het strand, in groepsverband. Ruth werkt net als ik met vrouwen. Vrouwen met of zonder kinderen. Vrouwen die zwanger zijn. Vrouwen die net bevallen zijn. Of vrouwen die al langer moeder of zelfs oma zijn. Alles door elkaar, soms zelfs met kleine kinderen en babies erbij. Dat vraagt veel aanpassing en individuele aandacht van een trainer, maar Ruth krijgt het voor elkaar om iedereen precies datgene te geven wat zij op dat moment nodig heeft.

Door een ingrijpende gebeurtenis in mijn privé leven stak een lang verwaarloosde fysieke kwaal zomaar ineens de kop op. Ik bleek een beginnende dubbele hernia te hebben en moest het sporten tijdelijk staken om mij volledig te kunnen concentreren op mijn eigen herstel. Dat hield in de behandeling bij een ortho manueel arts en het integreren van de Mc Kenzie methode in mijn dagelijkse leven. In het kort betekent dat heel bewust bezig zijn met je houding en veel achterover buigen gedurende de dag.

Maar wat heb ik het sporten gemist. Ik was daarom ook heel blij dat het beter gaat en dat ik vanmorgen weer kon aansluiten. We waren met een klein groepje en zijn het strand op en de duinen ingegaan. We hebben veel lol gehad en wat was het fijn om even zelf wat extra aandacht te krijgen in plaats van te geven. Bij deze, dankjewel Ruth!!

Er is genoeg werk voor mij te doen om mijn lichaam sterker te maken. Grappig hoe dat gaat, je geeft lessen, vertelt anderen hoe het moet, maar zelf ga je aan bepaalde signalen voorbij. Omdat een ander altijd belangrijker lijkt. En tja, ik ben heel goed in het ontspannen en dat over te brengen aan anderen, maar de krachttraining heb ik nogal verwaarloosd de laatste tijd.

Na zo’n heerlijke ochtend ga ik in ieder geval weer vol frisse moed ertegen aan. En ik kan het je alleen maar aanraden om ook  naar buiten te gaan om te sporten. Of het nu hardlopen, paardrijden, yoga of iets anders is dat bij je past. Geniet van de frisse buitenlucht!

P.s. binnenkort start ik weer met de yogalessen op het strand. Misschien zie ik je daar?

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *