Hulp gevraagd: testlessen online hormoonyoga

Wat een tijd hè.
Ik zie om mij heen dat heel veel mensen in uitdagende situaties terechtkomen. 
Veel van mijn collega’s, kleine ondernemers en zelfstandigen lukt het niet meer om hun hoofd boven water te houden.
Yogascholen Hebben het moeilijk, omdat fysieke lessen op dit moment niet zijn toegestaan.
Terwijl yoga juist zo belangrijk is om stress te verminderen en rust en vertrouwen te vinden in jezelf.
De maatregelen raken natuurlijk ook mijn bedrijf.
Op geen enkele manier is het nog mogelijk om live te verbinden met mijn clienten.
Zelfs één op één begeleiding voor zwangeren in een privé setting is niet toegestaan.
Daar word je toch verdrietig van! 

Enfin, om mijn moreel hoog te houden heb ik de afgelopen periode van bezinning gebruikt om flink aan mijn conditie te werken.
Ik ben begonnen met barefootrunning, koudetraining, breathwork en heb mij ingeschreven voor een detox-challenge. Allemaal tools om mijn immuunsysteem en mindset te versterken. 
Daarnaast heb ik, sinds de herfst, de hormoonyoga weer opgepakt. 
En dat laatste, daar gaat deze mail over (dus ben je een man, en lees je dit bericht, dan kan je wegklikken 🙂 Er bestaat overigens wel een speciale hormoonyoga serie voor mannen!)

Precies een jaar geleden, begin 2020, was ik net gestart met het beoefenen van de dynamische yogaserie van Dinah Rodrigues. Dat was niet zonder reden, want ik zat toentertijd niet zo lekker in mijn vel.
In een periode van rouw, om het verlies van mijn vijfjarige neefje, werd ik ineens in alle hevigheid met de overgang geconfronteerd. Jarenlang had ik tijdens zijn ziekbed mijn eigen klachten genegeerd en na zijn overlijden leek onder invloed van stress alles in één keer op mij af te komen. 
Slapeloosheid, opvliegers, stemmingswisselingen, het was echt niet grappig meer.
Vooral de slapeloze nachten waren voor mij aanleiding om te starten met hormoonyoga en het heeft mij enorm geholpen.

Binnen een paar maanden verdween de lusteloosheid en had ik weer meer focus en energie. Daarnaast vond ik het ook nog eens heel leuk om deze serie te beoefenen. Want heel veel technieken waarmee ik al bekend was kwamen hier bij elkaar. Ik had er echt plezier in, kreeg zin om weer nieuwe dingen te ondernemen en plande twee cursussen hormoonyoga in.

Door de eerste Lockdown ging één van de cursussen noodgedwongen online en dat was een leuke uitdaging. 
Iedere week gaf ik een live online les en daarnaast maakte ik oefenmateriaal voor de Yogoya-academy leeromgeving. De cursisten waren heel enthousiast over deze cursus!

Maar toen kwam de zomer en merkte ik dat ik echt weer even rust nodig had. 
Ik nam een sabbatical van drie maanden en liet nagenoeg al mijn werkzaamheden even los.
Wat een kado was dat om een tijdje even helemaal niets te moeten.
Maar ik had veel tijd om mij te verdiepen in wat er zoal gaande is in de buitenwereld…
en daar werd ik niet vrolijk van kan ik je zeggen.
En toen ik na de zomer mijn bedrijf weer wilde opstarten zaten de omstandigheden steeds tegen. 
De oplevering van de nieuwe lokatie van ’t Haagsch Geboortehuys liet op zich wachten…
Er kwamen strengere maatregelen en met de 1,5 meter was mijn beschikbare ruimte te klein…
Ik organiseerde een buitencursus en door weer nieuwe maatregelen moest ik deze annuleren…
Ja ja, de omstandigheden… 
Ik gleed al bijna weer in een depressie, maar realiseerde mij dit nog net op tijd.
En ik werd mij gelukkig bewust van het feit dat ik echt zelf de enige verantwoordelijke ben voor mijn eigen geluk!
En dat ik dan ook zelf echt de enige ben die daar wat aan kan doen!

Ik besloot een investering te doen in mijzelf en meldde mij aan voor de module leerling-reader bij de Healing Academy. Deze opleiding heeft mij veel geleerd over hoe ik energie waarneem en hoe ik daarmee kan werken. Hierdoor kreeg ik weer meer zelfvertrouwen. Daarnaast pakte ik de hormoonyoga weer op, want dat had ik behoorlijk laten versloffen de maanden ervoor. 

Ik wist de serie weer te implementeren in mijn weekritme en mijn lijf werd daar erg blij van.
Het is zo fijn om goed voor je lichaam te zorgen en ook nog de resultaten te ervaren!
Ik wil het nu dan ook ontzettend graag weer delen, omdat ik geloof dat veel vrouwen er baat bij kunnen hebben. 

Maar wat is nou hormoonyoga vraag je je misschien af. 
De serie is gericht op het stimuleren van de productie van oestrogenen.
In je lichaam wek je energie op, en deze stuur je naar de verschillende klieren in je lichaam die verantwoordelijk zijn voor je hormoonproductie. 
De combinatie van basthrika ademhaling, mula bandha, kechari mudra, yogahoudingen, ujjayi ademhaling en energiecirculatie maakt het tot een heel krachtige serie. 

De meeste vrouwen komen al rond hun 35e in de pre-menopause.
Vanaf die tijd neemt de productie van oestrogenen af en het is dus slim om vanaf die leeftijd extra aandacht daaraan te besteden, als je op latere leeftijd klachten wilt voorkomen. Hevige menstruatieklachten kunnen met hormoonyoga worden verminderd en regelmatige beoefening vermindert onder andere de kans op botontkalking en een te hoog cholesterolgehalte, 

Wanneer je kort geleden bevallen bent, kan hormoonyoga je ook helpen om je hormonen weer in balans brengen. Eigenlijk is deze vorm van yoga goed voor iedere vrouw, tenzij je zwanger bent of een ernstige hormoon gerelateerde ziekte hebt zoals borst- of baarmoederhalskanker. 

Vanaf volgende week geef ik tweemaal per week online hormoonyoga.
En de eerste twee weken zijn bied ik aan voor een heel toegankelijke lage prijs. 
Omdat ik deze eerste twee weken als testfase beschouw en omdat ik graag zoveel mogelijk mensen de kans wil geven om ermee kennis te maken. 

De lessen zijn op :
woensdag 20 januari van 11.00-12.00  
vrijdag 22 januari van 16.00-17.00 
woensdag 27 januari van 11.00-12.00  
vrijdag 29 januari van 16.00-17.00 

Een uur lang oefeningen om te ontspannen EN lekker op te laden voor de lunch of het avondeten.
En naast de online yogalessen krijg je ook toegang tot het online oefenmateriaal in de Yogoya-Academy leeromgeving, zodat je thuis kunt oefenen. 
Dat allemaal krijg je van mij voor de prijs van slechts tien euro.
Nou daar kan je geen buil aan vallen toch. 
Mis je een keer een les dan is dat geen enkel probleem.
In de leeromgeving vind je een aantal series die je zelfstandig kunt oefenen.
Zodat je ook helemaal in jouw eigen tempo de oefeningen tot je kunt nemen.  

Doe je mee en help je mij om deze training op te zetten?
Door mij te voorzien van feedback en je ervaringen met mij te delen?
Stuur mij dan een bericht via de mail en je ontvangt van mij een mail terug met de betaallink. Na betaling ontvang je een geautomatiseerd bericht met daarin de inloggegevens voor de vier testlessen en de online leeromgeving Yogoya-Academy