Wat doe jij met de kerstdagen?

De dagen worden korter, kouder en natter en met de intocht van Sinterklaas dit weekend is de aanloop naar de feestdagen weer begonnen. Voor mij waren de feestdagen vroeger een bron van stress. Waar, hoe en met wie de dagen door te brengen was om te beginnen al niet eenvoudig en ik zal je eerlijk bekennen dat ik er altijd een hekel aan had. Op het laatste moment tijdens drukke koopavonden snel nog wat kadoos inslaan. Verplicht opzitten tijdens het diner met mijn schoonouders. Het zal dan ook niet voor niets zijn geweest dat ik vroeger werkte in een sector waarbij ik altijd de hort op was: in de horeca en later als professioneel muzikant was ik altijd aan het werk. Het was voor mij een excuus om het leven niet te hoeven vieren.

Tegenwoordig kijk ik er heel anders tegenaan. Sinds ik zelf een dochter hecht ik veel meer waarde aan de feestdagen. Ik vind het nu heel waardevol om tijd door te brengen met mijn familieleden en doe daarom veel moeite om het samenzijn tot een feestelijk maar vooral ontspannen gebeuren te maken. En dat begint in eerste instantie met een goede planning. Dat betekent dat nu al vaststaat met wie en waar we Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw doorbrengen. En dat ik nu tijd inruim in mijn agenda om een menu te bedenken, inkopen te doen en cadeautjes te kopen.

Dit scheelt mij straks ZOveel stress en zo kan ik met een gerust hart de feestdagen tegemoet.
Een goede planning is het halve werk.
Heb jij er al bij stilgestaan hoe je de decembermaand wilt invullen?
Hoe ziet het er bij jou uit?
Waar hecht jij waarde aan en wat heb jij nodig?
Juist als je zwanger bent of net een baby hebt gekregen is het goed om daar eens extra bij stil te staan. Je leven is al een achtbaan van emoties en dan is het prettig om zoveel mogelijk stress te vermijden.
En je tijd zo in te vullen dat jij er helemaal happy van wordt!

Om je te helpen heb ik een korte audio ingesproken.
Ga er even lekker voor zitten en tune in op ‘het’ kerstgevoel.
En ontdek wat JOUW kerstgevoel is.

(het kan zijn dat je de blog in je browser moet openen om hem te kunnen beluisteren)

Ik wens je alvast heel veel plezier bij de voorbereidingen voor de feestdagen en als je wilt reageren op de meditatie vind ik dat hartstikke leuk.
En delen mag natuurlijk!

 

2 reacties

 1. Hi Aurora,

  Fijne meditatie! Dank je. ik moest de neiuwsbrief in de browser openen om de link te kunnen vinden. ik hoop dat andere lezers dit ook zelf uit konden vinden, misschien kan je een toelichting daarvoor of heldere knop opnemen.

  Liefs! Assia

  Op 11 november 2016 14:36 schreef YOGOYA yoga :

  > Aurora Marcia posted: “De dagen worden korter, kouder en natter en met de > intocht van Sinterklaas dit weekend is de aanloop naar de feestdagen weer > begonnen. Voor mij waren de feestdagen vroeger een bron van stress. Waar, > hoe en met wie de dagen door te brengen was om te beginn” >

  1. Dankjewel Assia!
   Ik heb een opmerking toegevoegd, weet jij hoe dat gaat een knop opnemen ‘open in je browser?’
   Liefs terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *