Een bericht voor alle pas bevallen moeders!

Beste moeder,Je bent kortgeleden bevallen van een prachtige baby, nogmaals gefeliciteerd! Ik hoop natuurlijk dat het goed gaat met jou en je kindje. En dat je goed herstelt van de zwangerschap en de bevalling.Maar soms kan het best een beetje tegenvallen, en is die roze wolk iets minder roze dan je van tevoren had verwacht. Hiervoor kunnen allerlei redenen zijn: de bevalling was erg zwaar, je kindje huilt om onverklaarbare redenen heel veel, of je hebt al een kleintje rondlopen dat ook veel aandacht opeist.

Daardoor kan je nog behoorlijk veel last hebben van verschillende fysieke klachten. De zwangerschap en bevalling zijn een flinke aanslag geweest op je gestel. Een veelvoorkomende maar ook vaak verzwegen klacht is urineverlies. Hoe is het nu eigenlijk gesteld met jouw bekkenbodem? Doe je regelmatig je oefeningen of is dit door alle drukte aan je aandacht voorbij gegaan? Oefen tijdens iedere voeding het knipperlicht, zodat de spieren van de bekkenbodem weer snel op tonus zijn! Het is belangrijk in het begin je lichaam niet te snel te zwaar te belasten, maar wel de juiste spiergroepen te trainen.

Geef jezelf de tijd om langzaam te herstellen. Gun jezelf en je lichaam de aandacht die je zo hard nodig hebt. Tijdens de cursus babymassage & postnatale yoga begeleid ik je hierin. Of je nu 6 weken of zes maanden geleden bent bevallen. De groepen zijn klein en er is veel ruimte voor individuele aandacht. Het programma wordt afgestemd op de specifieke wensen van alle cursisten. Want naast bekkenbodemklachten zijn ook rugklachten, schouder- en nekpijn veelgehoord. Maar ook als je je kiplekker voelt en nergens last van hebt ben je uiteraard welkom!

En natuurlijk is plezier een belangrijk onderdeel van de les! Want de babies genieten zichtbaar van de babymassage. Van de rust, het intieme contact tussen moeder en kind, en ook het contact met de andere babies. En de massage draagt werkelijk bij aan vermindering van krampjes en een algehele ontspanning. Met de iets grotere kindjes doen we ook oefeningen uit het ‘mommy and me’ repertoire: oefeningen samen met je baby!

Lijkt het je wat? Meld je dan nu aan via auroramarcia@hetnet.nl voor een van de cursussen in Amsterdam noord. De eerstvolgende cursus start op dinsdag 2 juli.

Het lijkt mij leuk je binnenkort met je kleintje te begroeten. En zo niet, dan wens ik jullie veel geluk, en wie weet ontmoeten we elkaar een andere keer (weer)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *