Over het nut van een fitness/geboortebal

Heb jij al zo’n mooie geboortebal in huis? Een geboortebal is een praktisch hulpmiddel. Je kunt hem tijdens je bevalling gebruiken ter ondersteuning op de grond, bank of bed om op te rusten. Heerlijk om vol overgave de bal te omarmen voor een diepe ontspanning tussen de ween door! Maar je kunt er uiteraard ook op zitten. Doordat de bal zacht is behoudt het bekken haar beweeglijkheid en kan je lekker heen en weer wiegen en help je je baby op haar weg naar buiten. Of dansen! In het volgende leuke filmpje zie je hoe Deana een wee opvangt al ‘dansend’ op haar bal.

Niet alleen tijdens de bevalling maar ook ervoor en erna is het een handig en leuk hulpmiddel. Zit je veel achter je bureau doe dan je bureaustoel de deur uit en vervang deze door de bal! Het stimuleert de doorbloeding en een juiste zithouding. Zeker bij bekkenklachten een aanrader.

Na de bevalling kan je er stevig op oefenen om weer in vorm te komen. En ik heb gemerkt dat babies het ook heerlijk vinden. Vorige week nog tijdens de cursus babymassage: baby Luna was onrustig en wilde maar niet stoppen met huilen. Ik nam haar in mijn armen, ging zitten op de bal en op en neer wiegend viel zij in een diepe slaap! Ikzelf zit nog regelmatig op mij bal achter mijn bureau. Gewoon, omdat ik het lekker vind!

Ik heb ervoor gekozen de De Natural Birth & Fitness ball te verkopen omdat deze van een hoogstaande kwaliteit is en voorzien van een anti-lek systeem en anti-grip laag. Hij is sterker, steviger en veel veiliger dan een gewone fitness bal.

De bal is in twee verschillende maten verkrijgbaar: 65cm en 75cm doorsnede en wordt geleverd met pomp en instructieboekje met oefeningen voor prepartum, postpartum en tips voor gebruik tijdens de bevalling.

Nu bestellen

Deel hier je ervaring!