Mijn verhaal over lyme

Hee, wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen.
Mijn naam is Aurora Marcia van den Berg en Yogoya is het bedrijf dat ik gestart ben in 2009 toen ik mijn eigen lespraktijk als yogadocent begon.
Graag vertel ik je in het kort iets over mijn levensloop en welk pad ik heb bewandeld voor ik ben uitgekomen waar ik nu ben.
Voordat ik yogadocent was leidde ik een leven als professioneel muzikant.
Na een vrij uitputtende carrière als saxofoniste in diverse bands en met een eigen lespraktijk raakte ik een beetje opgebrand. De flow was ver te zoeken. Ik zag het helemaal niet meer zitten en er volgde een periode van diepe depressie en burn-out. Toen ik in aanraking kwam met yoga had ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik een beetje ’thuiskwam’ in mijn lichaam.
Tijdens de beoefening van yoga werd ik geconfronteerd met mijn eigen denkpatronen en de yoga-opleiding die volgde bracht mij heel veel inzichten. Ik werd mij bewust van de belemmerende en beperkende overtuigingen die mij in de weg zaten om een gelukkig leven te leiden en ik leerde op een andere manier te kijken naar mijn pijn, zowel fysiek als emotioneel.
Ik leerde het toe te laten zonder er een oordeel over te hebben en in die toelating kon het een plek krijgen en transformeren tot iets nieuws. Vooral het uit oordeel komen, dus ergens niets van ‘vinden’, maakte dat ik met een helderder blik kon zien wat zich in mij wereld afspeelde en welke patronen er werkzaam waren. Mijn pad naar bewustzijnsontwikkeling was begonnen en er lijkt wel nooit een einde aan te komen.

Yoga heeft mij geholpen bewust te worden van wat er in mij leeft en om gehoor te geven aan de signalen van mijn lichaam. De adem- en meditatietechnieken waren fantastische tools die ik kon inzetten tijdens de geboorte van mijn dochter. Een prachtige thuisbevalling maakte dat ik mijn kennis en ervaring wilde delen en ik volgde een tweejarige opleiding tot zwangerschapsyoga docent. Ik begon mijn werk als zwangerschapscoach en volgde daarnaast cursussen babymassage en een opleiding tot kinderyoga docent. Een tijdlang heb ik babymassage, zwangerschapsyoga en peuteryoga lessen gegeven in ’t Haagsch Geboortehuys. Inmiddels heb ik honderden vrouwen en hun partners mogen begeleiden tijdens de voorbereiding op de geboorte van hun kindje en dat laatste doe ik nog steeds met veel plezier.

Ik ben van het type dat graag nieuwe vaardigheden leert en van de nood een deugd maakt ;). Toen mijn partner een hartinfarct kreeg kwam er meer aandacht voor het belang van goede voeding en het gebruik van supplementen. Toen hij goed hersteld was werd bij mijn bijna driejarige neefje de diagnose hersenstamtumor gesteld. Na drie jaar overleed hij en deze intense jaren hebben een enorme impact gehad op mijn leven en dat van mijn gezin. Het was in die periode dat ik in aanraking kwam met doTerra essentiële oliën en de PSiO lichttherapie bril. De oliën zijn onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine en de PSiO bril gebruik ik op de momenten dat mijn brein wel een extra steuntje kan gebruiken om te ontspannen, los te laten. Van zowel de therapeutisch hoogwaardige doTerra oliën als het technologische hoogstandje de PSiO ben ik dan ook een enthousiast ambassadeur.

Toen mijn neefje overleed sloeg de overgang in als een bom… slaapproblemen, opvliegers, concentratiestoornissen, allerlei klachten waardoor ik werkelijk niet meer normaal kon functioneren. Niet zo gek natuurlijk in deze periode van rouw. Het was toen dat ik startte met hormoonyoga, en met succes want de dagelijkse beoefening gaf mij al snel nieuwe energie zodat ik er weer lekker tegenaan kon.

En toen…voorjaar 2020, de eerste lockdown… mijn lessen liepen net weer heel lekker, ik had alles weer op de rit en werd nu uitgedaagd mijn complete aanbod online aan te bieden. Dat was natuurlijk ook weer een leuke leerschool maar vlak voor de zomer was ik zo OP en besloot ik tot een korte rustpauze van drie maanden.

In de herfst wilde ik weer aan de slag maar ik kwam maar niet op gang. Ik voelde mij als een dweil zo moe en lusteloos en ook de concentratieproblemen en mist in mijn hoofd kwamen terug naast een aantal andere klachten. Een depressie lag weer op de loer, ik herkende het gevoel maar ook het knagende gevoel dat ik zelf de enige was die een verandering in gang kon brengen. Donkergekleurde vlekken op mijn huid maakten dat ik mij (opnieuw) tot de huisarts wendde. Zij stuurde mij door naar de dermatoloog en deze vroeg: ‘is ze wel eens getest op Lyme?’.

Lyme?!?

En jawel hoor, bloedtesten toonden antistoffen van zowel een oude als een recente besmetting en de dermatoloog stelde voor een antibioticakuur van 30 dagen. Na heel veel onderzoek te hebben gedaan en met veel Lyme-patienten te hebben gesproken besloot ik dit te laten voor wat het is. De ziekte had een chronische vorm aangenomen en het werd mij duidelijk dat een holistische aanpak noodzakelijk was. Intuitief was ik al vrij snel uitgekomen bij Claritas Protocol, frequentietherapie in de vorm van ingestraalde frequenties. Maar ook de spirituele uitleg van Lyme raakte bij mij een gevoelige snaar: want wat had Lyme mij te vertellen?

Ik ben inmiddels een half jaar en een aantal therapieën verder. Mijn aanpak is gericht op het versterken van mijn immuunsysteem zodat de borrelia bacterie heel langzaam uit mijn systeem verdwijnt. Vooral heel voorzichtig en langzaam want wordt de bacterie agressief aangevallen en gedood dan valt hij uiteen in kleine baby-spirocheetjes waarna het hele verhaal weer van voren af aan begint. En waar ik altijd heel hard zelf aan het werk was om dingen te fixen koos ik er nu voor om om hulp te vragen en mij te laten begeleiden door andere professionals in mijn proces.

Het aanvullen van tekorten middels voeding en supplementen doe ik nu onder zorgvuldige begeleiding van een homeopaat en zij test door middel van kinesiologie welke stoffen mijn lichaam nodig heeft en welke ik beter een tijdje kan vermijden. Ieder lichaam is tenslotte uniek en heeft een unieke behandeling nodig. Ik gun mijzelf met regelmaat een lichaamsbehandeling in de vorm van een massage of Acces Bars behandeling. Ik volg yogalessen bij collegas en ik heb mijzelf getrakteerd op een korte retreat. Tijdens de retreat heb ik een intense ademsessie gedaan waarbij tijdens de reis heel veel oud verdriet naar boven is gekomen. En heel bijzonder was om daar de ondersteuning van de andere vrouwen te mogen voelen. Diepe diepe dankbaarheid mocht ik voelen voor het inzicht dat ik het niet meer alleen hoefde te doen in het leven.

Ook kwam de Healy op mijn pad. Dit wonderlijke stukje technisch vernuft maakt het mogelijk om jezelf te behandelen met frequenties en analyses te maken van jouw unieke behoeftes. Na twee weken had ik zulke sterke detox verschijnselen dat ik het maar even liet voor wat het was. Later, dacht ik, nu eerst stap voor stap met de homeopathie aan de slag. Maar toen er een aanbieding voorbij kwam om het apparaatje met grote korting aan te schaffen kon ik het niet laten en heb ik er een gekocht en ben ik ermee aan het experimenteren gegaan. Door de eindeloze mogelijkheden zag ik algauw door de bomen het bos niet meer. Maar toen ik de Healy als ondersteuning ging gebruiken bij alles wat ik doe en het ook echt als zodanig te zien begon ik het gebruik ervan steeds meer te waarderen.

Enfin, om een lang verhaal kort te maken…
De mist uit mijn hoofd verdween (na een Bars sessie van mijn swap-maatje), het gevoel van depressie verdween (na mijn Vrouwenhartweekend) de hitte en de rashes verdwenen uit mijn lichaam (na het volgen van een histamine-vrij dieet op advies van de homeopaat) en ik kreeg meer helderheid in mijn hoofd en meer energie (door Claritas protocol en het voorzichtige gebruik van de Healy)
En op een dag vroeg een goede vriendin/reiki master mij of ze in mijn energie mocht kijken of ze iets voor mij kon betekenen ten aanzien van de Lyme.
En wat denk je?
Lyme was niet meer zichtbaar!
Alleen nog de imprint!
Wow wat eengoed nieuws en dit klopte helemaal met hoe ik mij voelde.
Alle klachten (behalve de atrofie op verschillende plekken van mijn lichaam) waren tenslotte ineens als sneeuw voor de zon verdwenen!
Dit voelt goed, dit voelt fijn en is voor mij een teken dat ik door mag gaan op de ingeslagen weg.
Want uiteindelijk had ik voor mijzelf al besloten dat het niet uitmaakt of er wel of geen bacterie in mijn systeem zit. Het hele lichaam zit vol met bacteriën en het is een kwestie van de juiste balans om te voorkomen dat een bacterie de overhand neemt.
Ik kan mij nu met de Healy gaan richten op het verbeteren van mijn algemeen welzijn.
En ik vertrouw erop dat de de ACA zich ook zal herstellen en dat mijn lichaam langzaam weer regenereert.

En waarom deel ik dit hele verhaal?
Omdat ik voel dat het waardevol kan zijn voor anderen.
Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden om je gezonder, energieker en fitter te voelen dan je wellicht weet van hebt, je moet alleen even de weg weten.
Frequentietherapie is voor mij het nieuwe helen en ik vertel je er graag meer over.
Wil je ook met je gezondheid aan de slag en je weet niet hoe?
Neem gerust contact met mij op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Een lieve groet,

Aurora