Themadag zwangerschap en voeding

Op 23 maart organiseer ik in samenwerking met Evenwijs en De Nieuwe Yogaschool een themadag zwangerschap & voeding. Evenwijs houdt zich bezig met epigenetica, dwz factoren die boven de genen staan, zoals stress, beweging en voeding. Vind je het een interessant onderwerp, lees dan vooral door!

We weten allemaal wat het belang is van een gezonde levensstijl. Zeker tijdens de zwangerschap is het goed om de voeding onder de loep te nemen. Tijdens de eerste drie maanden worden alle organen gevormd, een zeer precair proces waarbij alle omstandigheden optimaal moeten zijn. Een gezonde voeding kan daarin bijdragen aan bijv. het voorkomen van ziekten, die zich vaak pas op latere leeftijd manifesteren.

Soms denk je dat je heel gezond eet, maar heel veel producten die je koopt in de supermarkt zitten vol met additieven, die niet lichaamseigen zijn en zo de opname van voedingsstoffen belemmeren. Daarnaast bevatten groente en fruit tegenwoordig veel minder voedingsstoffen dan bijv. 20 jaar geleden, omdat de voedingsbodem waarop ze verbouwd worden simpelweg uitgeput raakt.Een zwangerschap betekent roofbouw op het lichaam van de moeder. Wat via de voeding niet binnenkomt neemt de baby van de moeder zelf. Om maar een voorbeeld te noemen: als je niet voldoende calcium en fosfor binnenkrijgt (noodzakelijk voor de opbouw van de skeletstructuur) wordt dit onttrokken aan het skelet van de moeder, waardoor de kans op bekkenklachten bij de moeder vele malen groter is. Tijdens de themadag gaan we de verschillende ontwikkelingsfasen van het kind  in kaart brengen. Bij elke fase gaan we kijken waar de knelpunten zitten; wat er nodig is (of juist niet) om de fase goed te doorlopen; en vooral, wat de specifieke vitamine, mineralen of aminozuur behoefte is. Meestal is het gewoon een kwestie van aanpassing van het voedingspatroon, soms is er iets meer voor nodig.Deze dag wordt verzorgd door kPNI docente Dorothe Lueb, docente en oprichter van Evenwijs. Zij is natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut en heeft diverse specialistische opleidingen gevolgd, zoals de Master of Science in de Klinische Psycho-Neuro-Immunologie. De kennis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Binnen de kPNI wordt gekeken naar de interactie tussen psychologische, neurologische, endocrinologische en immunologische processen.

De themadag wordt gehouden in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, een plek waar je niet alleen yogalessen kunt volgen, maar ook inspiratie kunt opdoen met trainingen, workshops en lezingen over tal van onderwerpen als spiritualiteit, gezondheid, voeding, mindfullness, massage en pilates met als gemene deler bewustwording. Voor aanmelden klik hier

Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik over dit onderwerp en het belang van het verspreiden van deze kennis. Deel daarom gerust dit bericht met zoveel mogelijk mensen en wie weet tot 23 maart!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *